Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Hristiyanlar Eritre’de Gözaltına Alındı

Hristiyanlar Eritre’de Gözaltına Alındı

Hristiyanlar Eritre’de Gözaltına Alındı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1728 Beğen : 0

Dünya İzleme Örgütü’nün haberine göre, Doğu Afrika ülkelerinden biri olan Eritre’de geçtiğimiz ay yaklaşık 100 Hristiyan tutuklandı. Tutuklamalar, Cumhurbaşkanı Isaias Afwerki’nin yönetiminde tutuklanan Eritre Ortodoks Patriği Antonios’u gözaltına alınmasından ve birçok kilisenin zorla kapatılmasından 15 yıl sonra gerçekleşen ilk tutuklamalar olarak yerel ve dünya basınında yer aldı.

Eritre’nin Bağımsızlık Günü’nde yapılan tutuklamalarda, başkent Asmara’nın dışında düğün sonrası kutlamaları sırasında 49 kişiyle beraber evlenen çift de gözaltına alınanlar arasındaydı. Bu olaydan 4 gün önce güvenlik görevlileri, Etiyopya sınırından uzak olmayan bir kasaba olan Adi Quala’da 35’den fazla Hristiyanı evlerinde tutukladı. Ek olarak dördü kadın ve altısı erkek olmak üzere 10 Hristiyan, belirsiz suçlamalar nedeniyle Eritre’deki güvenlik görevlileri tarafından tutuklandığı belirtildi.

Eritre’de yaşayan Hristiyanlar 2002’den bu yana Ortodoks, Katolik ve Evanjelik Lutheran kiliseler ve ayrıca diğer bazı inançlara ait mezhepleri yasaklayan bir yasanın yürürlüğe girmesiyle korkuyla yaşıyorlar. Ancak, Patrik’in gözaltına alınması, rejimi eleştirdikleri takdirde, izin verilen kiliselerin üyelerinin bile tutuklanacağını gösterdiği düşünülüyor.

Eritre’de bir arkadaşınızın evine akşam yemeğine gitmek için, yemekte farklı ailelerden en az üç konuk ağırlanacaksa, özel izin gerekiyor. İsrail haber kanalına göre bunun nedeni, yetkililerin bunun özel izin gerektiren bir toplantı olduğunu düşünmesi olduğu belirtiliyor.

Sınır Tanımayan Gazeteciler grubu, ifade özgürlüğü eksikliği söz konusu olduğunda, Eritre’yi 179 ülke arasında tek komünist ülke Kuzey Kore’yle 179’uncu sıraya yerleştiriyor.

Open Doors 2017 Dünya İzleme Listesine göre, Eritre bir Hristiyan’ın yaşaması için en zor 10 ülke arasında yer alıyor. Ayrıca, Eritre’deki Hristiyan mahkumların havalandırması az olan nakliye konteynırlarına kilitlendiğini ve hepsi olmasa da birçoğunun öldüğünü bildiriyor.

Ortodoks Patrik 10 Yıldır Gözaltında

10 yıl önce tutuklanan Temmuz ayında 90 yaşına basacak olan Patrik Antonios da sadece yetkililerce bilinen bir yerde hücre hapsinde tutuluyor. Ailesi ve arkadaşları, diyabetik olduğu bildirilen Patriğin uygun tıbbi tedavi alamayacağına dair endişelerini dile getiriyorlar.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler