Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Hollandalı rahip Humus’ta öldürüldü

Hollandalı rahip Humus’ta öldürüldü

Hollandalı rahip Humus’ta öldürüldü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2665 Beğen : 0

Suriye’de kuşatma altındaki Humus kentini terk etmemesiyle tanınan Hollandalı rahip Frans van der Lugt silahla vurularak öldürüldü. 70’li yaşlarında olan Lugt, isyancıların denetiminde olan ve iki yıldan fazladır hükümetin kuşatma altında tuttuğu bölgede bulunuyordu.

Şubat ayında Birleşmiş Milletler aracılığıyla eski Humus merkezindeki kuşatmanın kaldırılması ve 1500 sivilin bölgeyi boşaltmasına izin verilmesinde rol oynayan rahip Lugt, kentte Hristiyanlar olduğu sürece Humus’tan ayrılmayı reddetmişti. Lugt’un neden öldürüldüğü bilinmiyor.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, rahibin kafasından iki el ateş edilerek öldürüldüğünü açıkladı. Hollanda Cizvit papazları temsilcisi Jan Stuyt, rahip Lugt’un öldürüldüğünü doğruladı.

Stuyt, eve gelen bir adamın rahibi dışarı çıkararak kafasına iki el ateş ettiğini söyledi. Lübnan’da iki yıl kalıp Arapça öğrenen rahip Lugt, 1966’da Suriye’ye yerleşmiş ve bu ülkeyi vatanı olarak gördüğünü ifade etmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler