Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Hıristiyan aleminin önemli Yortularından, Noel Bayramı Ülkemizde Kutlanıyor

Hıristiyan aleminin önemli Yortularından, Noel Bayramı Ülkemizde Kutlanıyor

Hıristiyan aleminin önemli Yortularından, Noel Bayramı Ülkemizde Kutlanıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2492 Beğen : 0

Hz. İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Noel dolayısıyla Selçuk ilçesindeki Meryem Ana Evi'nde ayin düzenlendi. Hristiyanlığın önemli kutsal mekanlarından Meryem Ana Evi'nde, Hz. İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Noel gecesi ayinle kutlandı.

Yurt için ve yurt dışından gelen ziyaretçiler ile Hristiyanlar ayin alanında buluşarak ışıklarla süslenen yoldan şapele kadar dualar eşliğinde yürüdü.

Hz. İsa'nın doğumunu konu alan ilahiler ile İncil'den duaların okunduğu ayini yöneten rahip Maciej Sokolowski, ayin sırasında Suriye ve Irak'ta barışın hüküm sürmesini ve herkesin kalbinde sevgiye yer açmasını diledi.

Sokolowski, gazetecilere yaptığı açıklamada ise Hz. İsa'nın Tanrıdan huzur, barış ve sevgi için cevap olarak geldiği günü kutladıklarını, eşsiz olarak nitelendirdikleri Meryem Ana Evi'ndeki ayine çok sayıda kişinin katılmasından da mutluluk duyduklarını kaydetti.

BEYOĞLU'NDA NOEL KUTLAMASI

Katoliklere göre Hz. İsa’nın doğuşu kabul edilen 24 Aralık gecesi Beyoğlu’ndaki Sent Antuan Kilisesi’nde ayinlerle kutlandı. İncil’den bölümlerin okunduğu, duaların edildiği ayinde Hıristiyanların yanı sıra Müslüman vatandaşlar da bulundu.

İstiklal Caddesi'nde bulunan Katolik Sent Antuan Kilisesi'nde, Katoliklerce Hz. İsa'nın doğum günü kabul edilen 24 Aralık gecesi Noel ayini düzenlendi. İncil’den ayetlerin okunduğu, ilahi ve dualarla devam eden ayine çok sayıda turist ve Türkiyeli Katolik katıldı. Ayinde Hz. İsa’nın doğuşu canlandırıldı.

Noel ayininde Hıristiyanların yanı sıra Müslümanların da bulunduğu görüldü. Ayşe Kayacan isimli kadın Hıristiyan olmadığını ancak merak ettiği için kiliseye geldiğini söyledi. Kayacan, ortamı son derece mistik bulduğunu ve memnun olarak ayrıldığını dile getirdi. Kilisenin avlusunda ve içerisinde mum yakan vatandaşlar dua etti. Ayine katılan Hıristiyanlar yalnız kendileri içen değil tüm insanlık için dua ettiklerini belirtti. Dua edenlerin ortak temennisi ise barış oldu. Noel ayini yaklaşık 2 saat sürdü.

HATAY'DA NOEL KUTLAMASI

Noel Bayramı dolayısıyla, Hristiyanlar için hac yeri olarak kabul edilen ve dünyanın ilk mağara kilisesi olarak kabul gören St. Pierre Kilisesi'nde ve Antakya Ortodoks Kilisesi'nde ayin yapıldı.

St. Pierre Kilisesi'nde rahip Domenico Bertogli'nin yönettiği ayinde ilahiler, dualar okundu ve çocuklar tarafından Hazreti İsa'nın doğumunun anlatıldığı oyun sahnelendi.

Antakya Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayini ise kilisenin ruhani lideri Jan Delüller ile rahip Dimitri Doğum yönetti.

İlahi ve duaların okunduğu ayine katılanlar, Noel'i mum yakarak, dua ederek kutladı.

Buradaki ayin sonrasında, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından, Hıristiyan vatandaşlara içinde çeşitli hediyelerin bulunduğu sepetler dağıtıldı.

Işık ve balonlarla süslü kilisede, havai fişek gösterisi yapıldı.

MERSİN'DE NOEL KUTLAMASI

Mersin'deki Latin İtalyan Katolik Kilisesi ve Ortodoks Kilisesi'nde Noel Bayramı dolayısıyla ayin yapıldı.

Noel ışıklarıyla donatılan merkez Akdeniz ilçesindeki Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde, Rahip Francis Dondu'nun yönettiği ayinde, ilahiler ve İncil'den bölümler okundu.

Tarihi kilisede ayine katılanlar, mum yakıp dua ettikten sonra birbirlerine sarılarak Noel'i kutladı.

Mersin Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayinde de katılımcılar dua ederek bayramı kutladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler