Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Geleneksel Aziz Antuan Bayramı İstanbul’da Kutlandı

Geleneksel Aziz Antuan Bayramı İstanbul’da Kutlandı

Geleneksel Aziz Antuan Bayramı İstanbul’da Kutlandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2240 Beğen : 0

İstanbul İstiklal caddesinde bulunan ve dopdolu olan Aziz Antuan Bazilikası’nda her sene olduğu gibi Aziz Antuan Bayramı kutlandı.

Ayin öncesi Org Sanatçısı Eduard Iosif Antal tarafından klasik müzik konseri verildi. Ayini, İstanbul Latin Katolik Kilisesi Epispokosu Monsenyör Ruben Tierrablanca Gonzalez yönetirken, Fener Rum Patrikhanesi temsilcisi Peder Dimitrios, Türkiye Keldani Kilisesi temsilcisi Abuna Remzi ve Süryani Katolik temsilcisi Jimmy Serkek katıldı.

2009-2014 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin Vatikan nezdindeki Büyükelçisi olan Prof. Dr. Kenan Gürsoy ve beraberindeki küçük bir heyetle Aziz Antuan Bayramı’na katılım gösterdi.

Bazilikanın Başrahibi Peder Iosif Robu’nun yönettiği korosu bayrama renk kattı.

Abuna Remzi’nin İncil’den günlük sözleri okuduktan sonra Monsenyör Ruben Tierrablanca verdiğini vaazında, “Padovalı Aziz Antuan’ın şefaatiyle alınan tüm mucizeler ve harikaların Mesih ile birlikteliğinden kaynaklanır. Belki bazılarımız dua ederken isteklerimizin Aziz Antuan tarafından hızlıca gerçekleşmesini isteriz. Acele etmek iyi bir şey değildir. Tam tersi, adanmışlığımız büyük olur, sağ duyusunu ve değerini kaybeder. Padovalı Antuan dua ve Kilise sayesinde Aziz oldu. Biz şefaat için Aziz Antuan’dan ricada bulunursak bu bizim duamız olmalıdır ki, bu Hristiyanların pazar günü kutladıkları kutsal ayindir. İsa Mesih’e inanan toplumun toplandığı gündür. İnancımız kutsallığa giden yolu bulacaktır. Kardeşlerim, güvenle Tanrı’ya yaklaşalım ve bugünkü bayramımızı, Aziz Padovalı’ya bağlılığımızla, Mesih’le birliğin yaşamının bir ifadesi olarak yerel Kilisemizde Vikariate İstanbul’da kutlayalım” dedi.

Episkopos’un vaazının ardından geleneksel olarak gerçekleştirilen çocuklar, gençler ve Aziz Antuan heykeli kutsandı. Ayin bitiminden sonra kilise avlusunda kokteyl verildi. (SAT-7 TURK)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler