Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Fener Rum Patriği Bartholomeos Almanya'yı Ziyareti

Fener Rum Patriği Bartholomeos Almanya'yı Ziyareti

Fener Rum Patriği Bartholomeos Almanya'yı Ziyareti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1631 Beğen : 0

Fener Rum Patriği Bartholomeos, beş gün sürecek ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile de görüşeceği Almanya ziyaretine Stuttgart’tan başladı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’le de görüşeceği beş günlük Almanya ziyaretine başladı.

İlk durağı Stuttgart olan Patrik Bartholomeos, Yeşiller Partili Baden-Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann ile görüştü. Görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini söyleyen Kretschmann’ın sözcüsü, ikili görüşmede 16 Nisan anayasa değişikliği referandumunun Türkiye’deki Hristiyanlara olası etkilerinin de konuşulduğunu ifade etti.

Kretschmann’ın sözcüsü, Ortodoks ruhbanların Türkiye’de eğitilme ihtimallerinin de konuşulduğunu belirtti. Yaklaşık 300 milyon Ortodoks’un ruhani lideri olan Patrik Bartholomeos, Kretschmann’la görüşmesinin ardından akşam saatlerinde Stuttgart’ta bir Protestan kilisesinde ayine katıldığını belirtti. Ayindeki konuşmasında iki kilisenin dostluğunun önemine dikkat çeken Bartholomeos, Almanya’da Ortodoksların da yaşaması sebebiyle bu dostluk ve dayanışma için her iki kiliseye de teşekkür etti. Ayine katılan Alman Protestan Kiliseleri Konsey Başkanı Heinrich Bedford-Strohm ve Württemberg bölgesinin Piskoposu Frank Otfried July de diyaloga açık olmasından ötürü Bartholomeos’a teşekkürlerini iletti.

1 Haziran Perşembe günü ise, Fener Rum Patriği Bartholomeos Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier tarafından kabul edildi. Patrik beş günlük temaslarında dinler arası diyalog, mülteciler, insan hakları konularında mesajlar verdi.

Fener Rum Patriği, Almanya Cumhurbaşkanı ile görüşmesi öncesinde Konrad Adenauer Vakfı’nda (KAS), “Ortodoksluk ve İnsan Hakları” konulu bir konuşma yaptı.

Patrik Bartholomeos, konuşması boyunca güncel siyasi gelişmeler hakkında doğrudan yorum yapmazken tarihsel ve akademik bir bakış açısıyla Ortodoksların insan haklarına bakışını anlattı.

Fener Rum Patriği insan hakları konusundaki yanlış algı ve güvensizliğin aşılması gerektiğine işaret ederek, “Dinler arasında insan hakları konusunda diyalog kurmadan bir çözüme ulaşılamaz. Diyalog aynı zamanda güvensizliğin aşılmasında ve işbirliğinin güçlendirilmesinde önemli bir araç” şeklinde konuştu.

Deutsche Welle’in haberine göre, Fener Rum Patriği ve beraberindeki heyet Almanya temasları kapsamında Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliğini de ziyaret etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler