Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Etiyopyalı Ortodokslar, Meskel bayramını kutladı

Etiyopyalı Ortodokslar, Meskel bayramını kutladı

Etiyopyalı Ortodokslar, Meskel bayramını kutladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1383 Beğen : 0

Etiyopya'daki Ortodoks Hristiyanlar, her yıl kutlanan ve "Meskel Bayramı" adı verilen "Gerçek Haçın Keşfedilişi" günü öncesi başkent Addis Ababa'daki Haç Meydanı'nda kutlamalar düzenledi.

Akşam saatlerinde geleneksel beyaz kıyafetlerini giyerek meydana akın eden binlerce Etiyopyalı, bayram münasebetiyle kutlamalar yaptı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı meydandaki etkinliklere devlet ve din adamlarının yanı sıra turistler de katıldı. Ellerinde mumlarla meydanda yakılan büyük ateşin etrafında toplanan halk dua edip, ilahi ve şarkılar söyledi. Tarihi kaynaklara göre, "Gerçek Haçın Keşfedilişi" günü, 4. yüzyılda Roma İmparatoriçesi Helena'nın Hz. İsa'nın gerildiğine inanılan haçı keşfetmesi ve kutlamalar için ateş yakmasıyla başladı. Yüzyıllardır Etiyopyalı ve Eritreli Ortodokslar tarafından bayram olarak kutlanan gün, Etiyopya Takvimi'ne göre, her yıl 27 Eylül, artık yıllar da ise 28 Eylül'e denk geliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler