Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Episkopos Tierrablanca’dan “Birbirimizi Tanıyalım” Çağrısı

Episkopos Tierrablanca’dan “Birbirimizi Tanıyalım” Çağrısı

Episkopos Tierrablanca’dan “Birbirimizi Tanıyalım” Çağrısı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2165 Beğen : 0

İstanbul’da 14 Ocak Cumartesi günü başlayan Birlik Dua Haftası’nın kapanışı, Harbiye’de bulunan Saint Esprit Katedrali’nde Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Ruben Tierrablanca Gonzalez’in yönettiği ayinle gerçekleştirildi. Kapanış günü dua konusu ise “Bizi zorlayan Mesih’in sevgisidir” idi.

Katolik Gençlik Komisyonu, günahlarımız yüzünden neden Tanrı’dan uzaklaşırız sahneledi. Sevgisizlik, nefret ve hor görme, yanlış yere suçlama, ayrımcılık, zulüm gibi her bir günah için o günahı temsil eden kişiler öne çıkarak ellerindeki sembolik taşlarla bir duvar ördüler. Taşlar merhameti sembolize edildi ve her bir günah arasında dua edildi.

Pera Diriliş Kilisesi Pastörü Engin Yıldırım, Rum Ortodoks Kilisesi Fener Rum Patrikhanesi’nden Arşimandrit Agathangelos, Protestan Kilisesi ve Süryani Kadim Kilisesi’nden gelen temsilciler farklı dillerde Kutsal Kitap’ta yer alan Mika, Mezmurlar, Vahiy ve Yuhanna gibi bölümlerden ayetler okudu.

Episkoposun vaazında şu noktalara dikkat çekildi: “…dinlediğimiz Tanrı Sözü, bizlere yeni zamanların, hayatımızdaki bir değişimden bahsediyor; artık savaş için silah değil, iş için araçlar yapılacak; bir ulus başka bir ulusa savaş açmadan; birlikte, barış içinde yaşamayı öğrenecek. Bu mesaj, günümüzde yaşadığımız koşullarda, adaletsizlik ve teröre sebep olan ve güçlerini silahlar ve savaş üzerine kurmuş olan yönetimler içinde bir hayal gibi gelebilir.

Gerçekte, ümidimiz başka bir dünyada değildir. Bu dünyada yaşayanlar olarak, bizler yeni bir hayatı yaşamaya çağrılıyoruz. İncil bizlere yeni bir emirden bahsediyor; birbirimize olan sevgi. Duada bir olarak sizlere birbirimizi tanıma yolunda daha çok uğraşmamızı teklif ediyorum, daha fazlasını değil; birbirimizi dış görünüşlerimizden değil, bir Rum Ortodoks din adamını kısa silindir şapkasından, bir Ermeni din adamını üçgen kapşonundan, Katolik episkoposu mor kipasından, bir Protestan din adamını siyah cübbesinden değil; gerçekten tanımaya çalışalım. Eğer gerçekten gelenekleri, litürjiyi ve kullandığımız sembolizmi tanımak ve Kiliselerimiz arasındaki kimlik ve değerleri bilmek istiyorsak birinci elden, kendilerinden öğrenelim.”

Ardından merhameti temsil eden taşlardan bir haç oluşturulurken, bir barış şarkısı söylendi.Barış bildirisinden sonra üç kişi mumlarını yakarak Mesih’in Duası bölümüne kadar haçın etrafında durdu. Dua bitikten sonra 12 kişi gelen katılımcıların mumlarını yakmak için katılımcıların arasında gezdi.

Kapanış için Monsenyör Ruben Tierrablanca ile duaya katılan tüm din adamları, katılımcıları kutsadı.

(SAT-7 TÜRK/Nathalie Ritzmann-İstanbul)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler