Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Dünyaca Ünlü Futbolcu Rahip Oldu

Dünyaca Ünlü Futbolcu Rahip Oldu

Dünyaca Ünlü Futbolcu Rahip Oldu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1430 Beğen : 0

İngiltere’nin dev futbol kulüplerinden biri olan Manchester United’ın 1990lı yıllarda formasını giyen ve aynı zamanda 27 kez Kuzey İrlanda Milli Takımına çağrılan eski futbolcu Philip Mulryne, Dominiken Topluluğu maneviyat yolu altında Katolik Rahip oldu.

Philip Mulryne, Katolik bir rahip olabilmek için 2009 yılında eğitim amacıyla Roma’daki Papalık İrlanda Koleji’ne girmiş ve geçtiğimiz Ekim ayında Dublin’de bir kilisede yardımcı rahipliğe getirilmişti.

Kariyerinin bir döneminde, David Bechkam, Ryan Giggs, Teddy Sheringam ve Andy Cole gibi yıldızlarla oynayan Phil Mulryne’in futbolculuk döneminde yıllık geliri 600 bin pound’a tekabul ederken şimdi ise yoksulluk yemini etti.

Ontrava’nın haberine göre, eski futbolcu, Roma’dan seremoni için gelen başepiskopos Joseph Augustine Di Noia tarafından Dublin şehrinde rahiplik için kutsandı. Ayrıca St Oliver Plunkett Kilisesi’ndse ilk akşam ayinini yönetti.

Belfast doğumlu Mulryne, 27 kez Kuzey İrlanda milli takımı forması giymişti. Kariyerinde Manchester United hariç Norwich City ve Leyton Orient takımlarının da formalarını giydi.

Premier Lig kulüblerinde sakatlıklarından dolayı uzun soluklu bir kariyer sürdürmeyi başaramayan oyuncu, Futboldan 2009 yılında emekli olmasının ardından, kilisedeki yeni hayatına Belfast’in Diocesan Seminary of Saint Malachy’e dahil olarak başlamıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler