Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Dominiken Rahipler'in İstanbul’daki 800. Yıl Sergisi Devam Ediyor

Dominiken Rahipler'in İstanbul’daki 800. Yıl Sergisi Devam Ediyor

Dominiken Rahipler'in İstanbul’daki 800. Yıl Sergisi Devam Ediyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2092 Beğen : 0

Geçen hafta sonu 13. yüzyılın ilk yarısından beri İstanbul’da bulunan Dominiken rahipler, 800’üncü yıllarını kutlamak amacıyla birçok kültürel ve manevi anlamda etkinlik düzenledi.

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ile Saint Pierre ve Saint Paul Kilisesi işbirliğiyle başlayan etkinlikler, Casa d’Italia tiyatrosunda Türkçe ve İngilizce simultane çeviri yapılarak tüm gün “Kostantinopolois/İstanbul ve Anadolu’daki Dominikenler” konferansı ile başladı.

9 Aralık Cuma akşamı Galata’da bulunan Saint Pierre ve Saint Paul Kilisesi’nde Maestro Roberto Trainini’nin muhteşem bir viyolonsel konserinin ardından “Saint Pierre ve Saint Paul Kilisesi Arşivinden Tarih, İmgeler ve Belgeler” sergisinin açılışı yapıldı.

10 Aralık Cumartesi, Episkopos Monseniyör Ruben Tierrablanca tarafından yönetilen Noel’e Hazırlık Devresinin Arife Övgüsü gerçekleştirildi.

11 Aralık Pazar günü, İstanbul’da 30 sene Dominiken bir rahip olarak hizmet eden İzmir Episkoposu Monsenyör Lorenzo Piretto, İstanbul Episkoposu Monsenyör Ruben Tierrablanca ve Anadolu Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti katılımıyla Pazar ayinini yönetti.

İtalyan Başkonsolos Federica Bravo, İstanbul’da organize edilen birçok etkinliğe katıldı.

Saint Pierre ve Saint Paul Kilisesi Arşivinden Tarih, İmgeler ve Belgeler” sergisi Şubat 2017 sonuna kadar açık olacak.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler