Hıristiyan Haber

Cezaevi rahibi cezaevinde!

Cezaevi rahibi cezaevinde!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2966 Beğen : 0

İtalya ’nın Milano kent merkezinde bulunan San Vittore Hapishanesi’nde görev yapan 51 yaşındaki rahip Don Alberto Barin, “Mahkûmları menfaat karşılığı cinsel birlikteliğe zorladığı” gerekçesiyle tutuklandı.
Geçtiğimiz yıl, rahibin kendisini 4 yıl boyunca cinsel birlikteliğe zorladığını iddia eden genç bir Afrikalı mahkûmun şikayeti üzerine Milano Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık kararıyla rahibin cezaevinde bulunan ofisine ve cezaevine bitişik bulunan evine gizli kamera düzeneği kuruldu. Bir yıl süren takibin ardından Don Alberto Barin, “menfaat karşılığı mahkûmları cinsel birlikteliğe zorladığı” gerekçesiyle tutuklanarak, Milano yakınındaki bir başka hapishane olan Bollate Cezaevi’ne konuldu.
1997 yılından beri San Vittore Hapishanesi’nde görev yapan rahibin, ‘sabun’, ‘diş fırçası’ ve ‘iyi yemek sağlama’nın yanısıra, ‘iyi halden serbest bıraktırma’ vaatleriyle mahkûmlarla cinsel birliktelikte bulunduğu öne sürüldü. Savcılığın elinde bulunan video kayıtlarında rahibin, tamamı Avrupa’nın dışından gelen en az 6 erkek mahkûmun kendisiyle cinsel birliktelik görüntülerinin bulunduğu belirtildi. Rahibin iyi halden serbest bıraktırma vaadinde bulunduğu mahkûmlarla cezaevinde bulunan ofisinde birlikte olduğu, mahkûmlar serbest bırakıldıktan sonra da cezaevine bitişik bulunan evinde cinsel ilişki kurmaya devam ettiği iddia edildi.

VATİKAN ZOR DURUMDA

Tutuklama kararı Vatikan’ı bir kez daha zor durumda bıraktı. Milano Başpiskoposluğu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Don Albergo Barin’in tutuklanması karşısında şaşkınlık içindeyiz. Soruşturmayı gerçekleştirenlere üşt düzey güven duyuyoruz ve tüm desteği sunmaya hazırız” ifadesi kullanıldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler