Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Bizans dönemine ait İncil, yurt dışına kaçırılmadan ele geçirildi

Bizans dönemine ait İncil, yurt dışına kaçırılmadan ele geçirildi

Bizans dönemine ait İncil, yurt dışına kaçırılmadan ele geçirildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1616 Beğen : 0

Başkent Ankara’da Bizans dönemine ait ve içerisinde İsa Mesih, Meryem Ana, Aziz Petrus ve Çift Başlı Yılan motifleri bulunan İncil’in yurt dışına kaçırılacağı haberinin alınmasının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bir zanlı yakalandı.

Suriye’den Ankara’ya, Ankara’dan Yurt Dışına

Tarihi İncil’in öncelikle Suriye’den, Ankara’ya oradan ise yurt dışına kaçırılacağı öğrenildi. Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Keçiören’deki Hasköy mahallesinden bir araçla sevkiyatın yapılarak, ülke dışına çıkışının planlandığı açıklandı.

Değeri 1 Milyon 500 Bin Dolar

Suriyeli Muhammed D. tarafından kullanılan aracın emniyet tedbirleri alınarak durdurulduğu ve yapılan aramada, Bizans dönemine ait olan ve değeri yaklaşık 1 milyon 500 bin dolar olduğu öğrenilen tarihi İncil’in ele geçirildiği belirtildi.

Ceylan derisinden yapılan ve sayfaları altın yıldızlı motifler içeren İncil’de, ayrıca Aziz Pavlus ve Baş Melek Gabriel’de tasvir ediliyor. Son olarak Muhammed D. hakkında yasal işlemlerin başlatıldığı aktarıldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler