Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Azize Santa Barbara İzmit'te düzenlenen ayinle anıldı

Azize Santa Barbara İzmit'te düzenlenen ayinle anıldı

Azize Santa Barbara İzmit'te düzenlenen ayinle anıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1037 Beğen : 0

Hristiyan dünyasında "ilk azize" kabul edilen Santa Barbara, öldürüldüğü sanılan İzmit'te Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayinle anıldı.

Şehitler Korusu'ndaki kulede yapılan ayine, bir grup Hristiyan vatandaş katıldı.Ekümenik Patrik I. Bartholomeos’un dualarıyla yapılan ayine Uluslararası Santa Barbara Kültür ve Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Berna Metingül, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Numan Gülşah, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Hacıhızır Mahalle Muhtarı Lütfi Bodur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık bir saat süren ayinde, İncil'den ayetler okunarak, Azize Santa Barbara için dua edildi.

Bartholomeos, ayinin ardından yaptığı konuşmada, İzmit'te gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Azizlere ve azizelere özel hürmet gösterdiklerini dile getiren Bartholomeos, "Çünkü inanıyoruz ki azizler, ermişler, yüce Allah'ın katına bizim dualarımızı götürüyorlar, iletiyorlar. Bizim temsilcilerimiz ve elçilerimiz oluyorlar. Onun için onlara müteşekkiriz ve her sene isim günlerini kutladığımız gün onlara karşı özellikle hasret besliyoruz. Dualarımız daha kuvvetli oluyor onlara karşı." ifadelerini kullandı.

Herkesin yeni yılını kutlayan Bartholomeos, "Mutlu yeni bir sene diliyoruz." dedi.

Azize Barbara’nın Hayat Hikayesi

Barbara’nin 3.yy.’da Mιsιr, Heliopolis’te veya Izmit’te doğduğu söylenir. Bayram günü 4 Aralιk’tιr. Zengin ve asil bir pagan olan babası Dioskoros, Barbara’yι evlenerek kendisinden ayrılmasın diye bir kuleye kapatιr. Yeni bir din olarak Hristiyanlığın doğuşunu duyan Barbara, doktor kιlιğιndaki bir rahibin kuleye girmesini sağlayarak vaftiz olur.

Bir gün babası yokken kuleye üçüncü bir pencere açtırır ve babası döndüğünde ona yeni inancını anlatarak ruhun üç pencereden ışık aldığını söyler. Bu duruma kιzan babası Barbara’yı yöneticilere teslim eder ve kızının başını kendi elleriyle keser. Ancak, eve dönerken başına yıldırım düşmesi sonucu ölür. Bu nedenle, Barbara topçu askerlerin koruyucu azizesi sayılır.

Daha sonra Santa Barbara Kültür ve Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Berna Metingül tarafından Bartholomeos'a plaket verildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler