Hıristiyan Haber

Ayasofya Müze Olarak Kalmalı

Ayasofya Müze Olarak Kalmalı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2503 Beğen : 0

Fener Rum Patriği Dimitry Bartholomeos, Trabzon'da bulunan tarihi Ayasofya Müzesi'nin müze olarak hizmet vermeye devam etmesi gerektiğini söyledi. Bartholomeos, "Oradaki muhtarın da söylediğine göre, 'cami çok, ama boş'. Önce onlar doldurulsun. Ondan sonra lüzum hasıl olursa Ayasofya da olabilir. Şu an ihtiyaç yoktur, siyaset vardır." dedi.

Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda düzenlenen ayini yöneten Bartholomeos, daha sonra Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç'i ziyaret etti. Patrik Bartholomeos, Sümela'da yapılan ayinin Türkiye'nin dini özgürlükler konusunda attığı adımın somut bir göstergesi olduğunu vurguladı. Trabzon'daki tarihi Ayasofya Müzesi'nin cami olarak yeniden ibadete açılması ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de Bartholomeos, "Biz bütün camilere, ibadet yerlerine saygılıyız, ancak Ayasofya konusunda bir ihtiyaç görmüyoruz. Oradaki muhtarın da söylediğine göre, 'cami çok, ama boş'. Önce onlar doldurulsun. Ondan sonra lüzum hasıl olursa Ayasofya da olabilir. Şu an ihtiyaç yoktur, siyaset vardır." dedi.

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması halinde sadece Müslümanlara hizmet vereceğini savunan Bartholomeos, sözlerine şöyle devam etti: "Müze olarak kalmaya devam ederse bütün yabancılara, Trabzonlulara, Türkiye'yi ziyaret eden bütün turistlere hizmet verecek. Yerel halkın bir de geliri olacak. Buradaki turizmin gelişmesine de yardımcı olacak. Bu açıdan biz müze olarak kalmasından yanayız."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler