Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Arnouville Saint Jean Keldani Kilisesi’nde İlk Bayram

Arnouville Saint Jean Keldani Kilisesi’nde İlk Bayram

Arnouville Saint Jean Keldani Kilisesi’nde İlk Bayram
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1459 Beğen : 0

Paris ve çevresinde oturan, hemen hemen tamamı Türkiye kökenli olan Asuri-Keldani cemaati, 2016 yılının Nisan ayında açtıkları üçüncü kiliselerinin ilk bayramında bir araya geldiler.

Paris’in banliyösünde bulunan Arnouville mahallesinde açılan St. Jean Kilisesi, ya da Türkçe adıyla Aziz Yuhanna Kilisesi 17 Aralık Pazar günü çok sayıda cemaat üyesinin de katıldığı bir eğlenceye ev sahipliği yaptı. Kilisenin oldukça büyük denilebilecek ön ve yan bahçeleri bir fuar alanı gibi düzenlendi ve çocuklar için oyun parkı kuruldu. Çok sayıdaki oyuncaktan oluşan çocuk parkında hoş zaman geçiren çocuklar, getirilen 3 midilli ata binerek eğlendiler ve aynı zamanda tespih yapma atölyesinde de hünerlerini sergiledi. Çocuklar aynı zamanda Noel ilahileri seslendirdi.

Dini objelerin ve kitapların da satıldığı standa ve kilisenin yan kısmında kurulan yemek satış büfesine ilgi büyüktü. Öğlen saat 14:00’den akşam saat 20:00’ye kadar süren etkinliğe katılan Paris bölgesindeki Keldani cemaatinin dini önderi Horiepiskopos Sabri Anar, Türkiyeli Keldani cemaatinin tüm Fransa’da 20 bine yaklaştığını ve cemaatlerinin inançlarına çok bağlı olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.(SAT-7 TÜRK/BP)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler