Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Antakya’da Paskalya Sevinci Coşkuya Dönüştü!

Antakya’da Paskalya Sevinci Coşkuya Dönüştü!

Antakya’da Paskalya Sevinci Coşkuya Dönüştü!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1445 Beğen : 0

Hristiyanların en büyük bayramı olan ve İsa Mesih’in dirilişi anlamını taşıyan Paskalya, Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da yaşayan Ortodokslarca da coşkuyla kutlandı. Ayinin kilise bahçesinde gerçekleştirilen bölümü oldukça renkli ve coşkulu geçti. Hep bir ağızdan söylenen ilahiler, bu coşkuya ortak oldu.

Antakya Ortodoks Kilisesi’nde Pazar sabaha karşı gerçekleştirilen ayini Kilise Pederleri Dimitri Doğum ve Can Dellüller yönetti. Barış ve sağlık için duaların edildiği ayinde ilahiler de okundu.

Kilise içerisinde başlayan ayin daha sonra kilise bahçesinde devam etti. Ayin sonrası cemaat üyeleri Kilise Vakfınca düzenlenen kahvaltıda bir araya gelerek hem yumurta tokuşturdu hem de bayramlaşarak, bayram sevincini paylaştılar.

Kilise Vakfına Protokol Ziyareti

Hatay protokolü de Antakya Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret ederek, Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramlarını kutladı. Gerçekleştirilen kutlamaya Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, 2’nci Hudut Alay Komutanı P. Alb. Mehmet Atila Kayı, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli ve H. Volkan Köksal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Katolik Cemaati Ruhani Lideri Domenico Bertogli, Protestan Cemaati Temsilcisi Yakup Chang, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri ile çok sayıda Hristiyan vatandaş katılım gösterdi.

Kutlama ziyaretinde kısa bir konuşma yapan Hatay Valisi Erdal Ata; “Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı’nı can-ı gönülden kutluyorum. Hatay farklı dinlerin, kültürlerin ve farklı mezheplerin bir arada barış ve huzur içinde yaşadığı medeniyetler kentidir. Dolayısıyla her medeniyetten ilimize oldukça güzel eserler kalmıştır. Herkes burada bir arada yaşıyor. Hatay, dünyaya örnek gösterilebilecek bir kentimiz. Nice acıların, kavgaların yaşandığı günümüz dünyasında bu tablonun gerçekten tüm insanlığa örnek olması gerekir. Temennimiz bu tablonun sonsuza kadar böyle devam etmesidir. Eğer birbirimize hoşgörü ile yaklaşırsak, birbirimize anlayışlı davranırsak, iyi günde ve kötü günde hep birlikte hareket edersek o zaman bu birlik ve beraberliğimiz sonsuza kadar devam edecektir” dedi.

Daha sonra söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise konuşmasında; “Bu coğrafya hem renkli hem de oldukça bereketli bir coğrafyadır. Bizler de bu coğrafyanın hem renginden hem de bereketli topraklarından faydalanıyoruz. Ama şunu unutmamalıyız ki rengine ve bereketine katkı sağlayan da en az topraklar kadar burada yaşayan insanlarımızdır. Hatay’da yaşayan insanlarımız hep birlikte kardeşçe yaşamakta ve adeta gökkuşağını oluşturmaktadır. Geçen hafta Hamursuz Bayramı bugün Paskalya, sonra Kutlu Doğum Haftası, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı’nı kutlayacağız. Kısaca ifade etmek gerekirse bu coğrafyada bu bayramlar güzel ama birlikte kutladığımızda çok daha güzel. Biz bunu başarabildiğimiz için yüzyıllardır bu coğrafyaya kin, gözyaşı ve kan ulaşmadı. Özellikle son 6 yılda coğrafyamıza yakın yerlerdeki birçok problemim buraya yansımamasının sebebi buradaki birlik ve beraberliktir” şeklinde ifadelere yer verdi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil de; “Yüzyıllardan beri üç semavi dine mensup insanların kardeşçe, barış ve huzur içerisinde yaşadığı, farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiği Antakya’mızda inancı, kültürü ve etnik kökeni ne olursa olsun kutlanan bayramları beraber hisseden insanlarız. Bu bayramlar, bu topraklarda yaşayan insanlarımıza tarihsel ve kültürel zenginliğe tanıklık etme ayrıcalığı da sağlamıştır. Bu güzel bayram gününde sevincimize ortak olarak bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederiz” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler