Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Anglikanlar da Hristiyanlar arasındaki birleşmeden yana

Anglikanlar da Hristiyanlar arasındaki birleşmeden yana

Anglikanlar da Hristiyanlar arasındaki birleşmeden yana
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2475 Beğen : 0

nglikan Rahip ve İlahiyatçı, Pera Dirliş Kilisesi Pastörü Engin Yıldırım, Papa Francis’in Türkiye ziyaretini ve Hristiyan dünyasındaki birleşme çabalarını Agos’a yorumladı. Yıldırım’ın yorumunu sunuyoruz.

“Hıristiyanlık tarihi maalesef Kilise’nin hiç de gurur duymayacağı bölünmeler ve çatışmalarla dolu. Buna rağmen geçen yüzyılın başında ortaya çıkmış olan ekümenik hareketin geldiği nokta teşvik edici. En büyük değişim kiliselerin ruhani önderlerinin atacakları samimi ve radikal adımlarla gerçekleşmekte. Bunun en iyi örneklerinden biri de geçen haftasonu Papa Francis’in Ekümenik Patrik’e yaptığı ziyaret oldu. Bu ziyaret, birlik ruhunun en iyi mesajlarından birini verdi.

Papa’nın İstanbul’da St. Esprit Katedrali’ndeki mesajında söylediği gibi birliğin ‘teklik’ olmadığı, çeşitliliğin Kutsal Ruh’un armağanı olduğu gerçeği ile aramızdaki farklara rağmen birliğin peşinden gidebileceğimiz, bir kere daha en üst düzeyde ifade edildi. Bir Anglikan rahip ve ilahiyatçı olarak bu gelişmeyi büyük bir sevinçle kucaklıyorum.

Anglikan Kilisesi, hem Roma Katolik hem de Ortodoks Kilisesi ile birlik için diyalog halinde. Arzumuz Kilise’nin birliğidir. Zira İsa Mesih, Kilisesi’ne baktığı zaman onu Katolik, Ortodoks ya da Anglikan olarak ayrı ayrı görmüyor.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler