Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Ağca İtalyan gazeteciyi çıldırttı

Ağca İtalyan gazeteciyi çıldırttı

Ağca İtalyan gazeteciyi çıldırttı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2765 Beğen : 0

PAPA 2. Jean Paul’e yönelik suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca, 29 yıl önce kendisinin serbest bırakılmasını sağlamak için kaçırıldığını öne sürdüğü Emanuela Orlandi vakasıyla ilgili röportaj verdiği İtalyan gazeteciyi çılgına çevirdi. Gazeteci röportajın sonunda, “Bay Ağca, bu kadar yalan yeter” diyecek kadar çileden çıktı.

Corriere della Sera gazetesinden Fabrizio Peronaci’ye röportaj veren Mehmet Ali Ağca, daha önce de defalarca ortaya attığı, “Emanuela yaşıyor” iddiasını yineledi. 15 yaşındayken kaçırılan, Vatikan vatandaşı Emanuela Orlandi’nin Türkiye’de kaldığını ama adresinin kendisinde olmadığını söyleyen Ağca, “Allah’ın huzurunda yemin ederim ki Emanuela hayatta. Eğer İtalyan ve Vatikan hükümetleri sesime kulak verirlerse onun kurtulması için yardımcı olabilirim" dedi.

Gazetecinin, “Elinizde kanıtınız var mı?” sorusunu net bir şekilde cevaplamayan Ağca, “Siz 2.5 yıl önce olayın faillerinin Vatikan, CIA ve Askeri Güvenlik Servisi olduğunu söylemiştiniz. Bunu doğruluyor musunuz?” sorusuna ise,”Geçmişte farklı sebeplerden dolayı çok yalan söyledim. Ama şu anda sadece gerçeği söylemek zorundayım. Hiçbir ülke, hiçbir kurum ve hiçbir gizli servisin kaçırma olayıyla ilgisi yok” diye karşılık verdi.

GÜNLERİMİ İNCİL OKUYARAK GEÇİRİYORUM
Artık yeni bir hayata başladığını ve kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Ağca, “Günlerimi İncil’i okuyarak geçiriyorum. Artık yeni bir hayata başladım” dedi.
Orlandi’nin kaybolmasına ilişkin soruşturmayla ilgili İtalyan savcılara bilgi verebileceğini belirten Ağca, gazetecinin, “Devamlı vaatlerde bulunuyorsunuz” hatırlatması üzerine, “Emanuela’nın evine döneceğini garanti ediyorum. Sağlığı yerinde, herhangi bir şiddet olayına maruz kalmadı. İnsani şekilde muamele gördü. Katolik kaldı ve her gün duasını da ediyor. Kardinal Bertone’nin genç kızın Türkiye’den İtalya’ya getirilmesi ile ilgileneceğini umuyorum. Papa Ratzinger’in olay hakkında hiç bir bilgisi yok ve sözcüsü Lombardi’nin hazırladığı belge gerçeği anlatıyor” diye sözlerine devam etti.

TRT’DE YALAN SÖYLEDİM
Yıllardır Emauela Orlandi’nin kaçırılması ve Papa 2. Jean Paul’e yönelik suikast girişiminde Vatikan’a kabahat yükleyen Ağca, bu konuda çark ederek, “2 yıl evvel bir Türk televizyonuna konuştuğunuzda Vatikan’ı Aziz Piyer Meydanı’ndaki suikastın faili olarak itham etmiştiniz” hatırlatmasına şöyle açıklık getirdi: “TRT’ye verdiğim röportajda yalan söylemiş, Cardinal Casaroli’ye karşı çok büyük bir haksızlık yapmıştım. Daha sonra kendimle büyük bir vicdan hesaplaşmasına girdim. Vatikan hem suikast hem kaçırma olayında masum. Peki o zaman emri hangi hükümet verdi? Ben Ali Ağca olarak diyorum ki, bunu söylemek için doğru zaman değil.”

PAPA, RUH KARDEŞİM
İtalya’ya gelip Papa Jean Paul’un mezarını ziyaret etmek istediğinin doğru olup olmadığı sorulan Ağca, “Ruh kardeşim, büyük Papa 2. Jean Paul’un mezarını öpmek için derin bir istek duyuyorum. Bu kararımda 13 Mayıs 2012 tarihinde rüyamda gördüğüm ve Papa’nın dinimi değiştirmemi istediği ruhani buluşmanın da büyük etkisi var. Bu yüzden de masum Vatikan’ı suçlamayı bırakmak zorundayım” diye konuştu.
Ağca’nın yıllardır yaptığı açıklamalarıyla ters düşen bu söyledikleri ise gazeteci Peronaci’ye pes dedirtti ve “Bay Ağca, bu kadar yalan yeter” demesine neden oldu



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler