Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber ABD'de Üniversite Mezunları Daha Fazla Kiliseye Gidiyor

ABD'de Üniversite Mezunları Daha Fazla Kiliseye Gidiyor

ABD'de Üniversite Mezunları Daha Fazla Kiliseye Gidiyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1619 Beğen : 0

Pew Araştırma Merkezi’nin yaptığı yeni bir araştırmaya göre, geleneksel olarak bilinenin aksine, ABD’de yüksek eğitim alan Hristiyanların, kiliseye gitme ve inançlarını uygulama ihtimallerinin daha yüksek olduğu açıklandı.

Genel olarak yüksek öğrenimli kişilerin daha az ibadet ettiği düşünülür; ancak, araştırmaya katılanlar her alanda, daha fazla eğitim ile daha fazla dine bağlılık arasında doğru orantılı bir bağlantı olduğunu belirtti. Üniversite mezunlarının hiç üniversiteye gitmemiş kişilere nazaran en az haftada bir dini hizmetlere katılması, günlük dua etmesi ve Tanrı’ya mutlak kesinlikle inanmasının ve ayrıca inançlarının hayatlarının bir parçası olduğunu insanlara anlatmaları daha olası olduğu belirtildi.

Araştırmaya göre, üniversiteden sonra yüksek lisans derecesine sahip kişilerin inançlarına en fazla bağlı olmasına karşın lise mezunu olmayanların daha az bağlı olduğu saptandı.

Ancak Pew, bu araştırmadaki rakamları için bir açıklama yapmıyor. Araştırmacıların belirttiğine göre, yapılan analizlerin örneğin, daha fazla eğitime sahip Amerikalıların Tanrı’ya olan inancını ifade etme olasılıklarının düşük olduğu konusunu açıklamaya çalışmıyor. Ayrıca, üniversite eğitimi almış Hristiyanların neden daha az eğitimli Hristiyanlardan daha fazla kiliseye gittiklerinin cevabını vermiyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler