Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber 100 Yıllık Kilise KayKay Parkına Dönüştürüldü

100 Yıllık Kilise KayKay Parkına Dönüştürüldü

100 Yıllık Kilise KayKay Parkına Dönüştürüldü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2193 Beğen : 0

İspanya’nın Llanera kentinde bulunan 100 yıllık tarihi Santa Barbara Kilisesi, restore edilerek kaykay parkına dönüştürüldü. 1912 yılında İspanyol mimar Manuel del Busto tarafından inşa edilen kilise birkaç yıl sonra terkedilmiş, ancak neden terk edildiği bilinmiyor.Yıllar sonra birkaç kaykaycının kiliseyi keşfetmesiyle kaykay parkına dönüştürüldü.

‘The Church Brigade’ adlı kilise restorasyonları yapan kuruluş tarafından Santa Barbara Kilisesi içine sıralar yerine, kaykaycıların pencereden pencereye kayabilmeleri için eski İspanyol tarzı pencereler kaldırılıp devasa boyutta bir pist yaptılar. Parlak, renkli ve geometrik sanatıyla bilinen İspanyol sanatçı Okuda San Miguel’in katılımıyla kilisenin iç dekorasyonu yapıldı. Pop art sanatı kullanılarak kilise duvarları kalın renkli çizgilerle insan ve hayvan resimleri çizildi.

Santa Barbara Kilisesi, Kaykaycılar tarafından ‘Kaos Tapınağı’ olarak da adlandırılıyor ve kaykaycılar, pist için Red Bull ve internet bağışçılarının sayesinde 25 bin dolar bağış topladığı söyleniyor. (BA)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler