Hinduizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hinduizm Haberleri Zarar gören tapınakta Hindu - Müslüman dayanışması

Zarar gören tapınakta Hindu - Müslüman dayanışması

Zarar gören tapınakta Hindu - Müslüman dayanışması
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hinduizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 2759 Beğen : 0

Pakistan'da uyuşturucu bağımlısı bir Hindu'nun Kur'an-ı Kerim'e hakaret etmesi üzerine Hindu Tapınağı'na düzenlenen saldırı sonucu oluşan hasar Müslüman ve Hinduların ortak gayreti ile giderildi

Pakistan'da bir Hindu'nun Kur'an-ı Kerim'e hakaret etmesinin yankıları sürüyor. Protestolar sırasında yakılan Hindu Tapınağındaki zarar Hindu ve Müslümanların ortak gayreti ile giderildi.


Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapıldığının duyulmasının ardından yaklaşık 200 kişilik bir grup Hindu toplum merkezine saldırmış, Hinduların dükkanlarını yakmış ve yangın Hindu tapınağına da sıçramıştı. Bazı kaynaklar tarafından, protestocuların Hindu tapınağına da saldırdığı ileri sürüldü.

Güvenlik güçlerinin aldığı önlemler sonrasında olaylar duruldu. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, bölgesel hükümetlerin azınlıkların hayatlarının ve mülklerinin korunmasında sorumlu olduğunu belirtti. Yaşananlar sonrasında tüm siyasi ve dini gruplardan Hindu toplumuna destek geldi ancak her iki olay hakkında da soruşturma başlatılması gereği vurgulandı.

Olaylar sonrasında, Hindu ve Müslümanlar birlikte hareket ederek saldırı sonrasında oluşan hasarı gidermeye çalıştı. Saldırılar sonrasında bir çok Hindu’nun yaralandığı ve dükkanlarının hasar gördüğü belirtildi.

İÇERİK RESİMLERİ

İÇERİK RESİMLERİ



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler