Hinduizm Haberleri

Hindular Dussehra Bayramı Coşkusu

Hindular Dussehra Bayramı Coşkusu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hinduizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 11482 Beğen : 0

Dussehra on günlük bayramın son doruk noktası olup, bizon şeklindeki kötü bir ruh olan Mahisha'nın Durga (Kali) tarafından öldürülmesi anısına kutlanır. Durga Tanrı Shiva'nın karısı olup, muhtelif tanrısal şekillerde ortaya çıkar. En güçlü iki şekli Durga (Mükemmellik tanrıçası) ve Kali'dir (Harap etme tanrıçası).

Her ne kadar tarihler tek bir gün olarak belirlese de bu günün dokuz gün öncesinde başlayan ve toplamda 10 gün süren Dussehra Festivali (Dasara, Dashera veya Navaratri olarak da adlandırılır), Hint bayramları içinde en tanınmış olanıdır. Ülke genelinde kutlanmasına rağmen en görkemli gösteriler ve kutlamalar Gucerat Eyaleti'nda, özellikle de Ahmedabad şehrinde gerçekleştirilir.

Ramayana Destanı'nda belirtildiğine göre çıkış noktası, Tanrı Rama'nın şeytan kral Ravana'yı yenmesi yani iyinin kötüye karşı zaferinin kutlanmasıdır. Festivalde devasa Ravana sembolleri yakılır, geçit törenleri düzenlenir, bol bol havai fişekler atılır, insanlar en güzel kıyafetleriyle getirdikleri yiyecekleri tanrılara sunmak amacıyla tapınaklara hücum ederler. Kuzey Hindistan'da bayram Ram Liila olarak adlandırılırken Ramayana destanından canlandırmalar yapılır. Hintliler iyi geçen bir Dussehra'nın kendilerine gelecekte şans getireceğine inanır.

İÇERİK RESİMLERİ

İÇERİK RESİMLERİ

İÇERİK RESİMLERİ

İÇERİK RESİMLERİ



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler