Hinduizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hinduizm Haberleri Hindu Öğrencilerin Turuncu Protestosu

Hindu Öğrencilerin Turuncu Protestosu

Hindu Öğrencilerin Turuncu Protestosu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hinduizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 3227 Beğen : 0

Hindistan'daki bir üniversitede Hindu öğrenciler Müslüman öğrencileri protesto etmek için dini kimlikleri üzerinden ilginç bir eylem başlattı

Hindistan'da okulda burka giyen Müslüman kız öğrenciler, Hindu öğrenciler tarafından protesto edildi.

Karnataka Üniversitesi'ndeki Hindu öğrenciler okuldaki Müslüman öğrencileri dini simge olarak kullandıkları turuncu ve safran sarı şallar protesto etti.

Hinduizm'de uğurlu renk olarak bilinen turuncu ve sarı renkli şallar giyerek alışılmadık bir protesto gösterisi yapana erkek öğrenciler eylemlerini birkaç gündür sürdürüyor.

Safran sarı ve koyu turuncu renk şallarla dini kimliklerini savunan Hindu öğrenciler, okul yönetimine de baskı yapıyor.

Ülkenin güneyindeki Mangalore'de bulunan Eczacılık okulunda geçen hafta bazı agresif olaylar yaşanmaya başladı. İlk kez okula sakal ile gelen erkekler veya başörtüsü ile gelen kız öğrencilere yasak geldi. Olayın duyulmasının ardından Hindistan'daki Müslüman öğrenci grupları kampüste protesto gösterisi yaptı. "Adalet istiyoruz. sessiz kalmayacağız" yazılı pankartlarla ve sloganlarla okul önlerine gelen gençlere aileleri de destek verdi.

İÇERİK RESİMLERİ

HİNDU GENÇLERDEN KARŞI PROTESTO

Pazartesi gününden bu yana bazı Hindu öğrenciler de kıyafetlerinin üzerine safran sarı ve turuncu eşarp takarak gelmeye başladı.

Hindistan Milliyetçi Partisi'nden iki yıl önce iktidara gelen Başbakan Narendra Modi'nin başkanlığından bu yana Hindu milliyetçisi öğrenci gruplarında artış gözlemlendi.

Hindistan'daki haber portalı Firstpost.com'dan Seetaram yaptığı açıklamada, " Her iki taraf da okul yönetimine konu hakkında baskı yapıyor. Her iki öğrenci grubu da kendi dini kimliklerini kıyafetleri üzerinden kabul ettirmek istiyor" dedi.

İÇERİK RESİMLERİ

Hindular ve Müslümanlar arasındaki gerilim son yıllarda Karnataka eyaletinde artmaya başladı

Geçen yıl hükümetin eğitim kurulu, tıp fakültesi giriş sınavlarında hicap, burka ve uzun kollu kıyafet giyilmesine yasak koydu. Yasak birçok Müslüman grup tarafından protesto edildi. Mahkemeye itiraz dilekçesi verildi ancak mahkeme yasağı onadı.

Üniversitede 492 öğrenci bulunuyor. Öğrencilerden ise sadece 15'i Müslüman kız ve dört Müslüman erkekten oluşuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler