Hinduizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hinduizm Haberleri Harihara Heykeli Kampoçya'ya İade Edildi

Harihara Heykeli Kampoçya'ya İade Edildi

Harihara Heykeli Kampoçya'ya İade Edildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hinduizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 2356 Beğen : 0

Hindu tanrılarından Vishnu ve Shiva’yı temsil eden Harihara heykeli, 130 yıl aradan sonra dün Kamboçyalı yetkililere teslim edildi.

Hindu tanrılarından Vishnu ve Shiva’yı temsil eden Harihara heykeli, 130 yıl aradan sonra dün Kamboçyalı yetkililere teslim edildi. Bugün heykelin Fransa Milli Müzesi AsyaSanatları bölümünden getirilen kafa kısmı, Kamboçya Milli Müzesindeki gövdesi Kamboçya Başbakan yardımcısı Sok An nezaretinde resmi törenle birleştirildi.

Törende konuşan Sok An, "1889 Fransız sömürge döneminde zamanın idarecisi olan Etienne Aymonier tarafından Takeo şehrinin Phnom Da kasabasından alınarak Fransa’ya gönderilen heykelin kafa kısmının asıl yeri olan Kamboçya'ya geldiği için mutlu olduğunu" söyledi.

Sok An “Harihara heykelinin bir bütün haline gelmesi tekrardan heykele ve temsil ettiği tanrılara yeniden hayat verdi. Kımer inanışına göre Harihara heykeli yeniden birleşmenin, refahı ve mutluluğu sembolize eder. Bunun da ülkemiz için yeni girdiğimiz yılda iyi şeylerin habercisi olduğuna inanıyorum.” dedi.

Törenin ardından müzedeki yerini alan heykelin kapıları basın mensuplarına ve müze ziyaretçilerine açıldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler