Haberler

Ana Sayfa Haberler Kral Necaşi'nin Türbesi Restore Edilecek

Kral Necaşi'nin Türbesi Restore Edilecek

Kral Necaşi'nin Türbesi Restore Edilecek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3055 Beğen : 0
TİKA, Hz. Muhammed döneminde Mekke'deki baskılar üzerine Habeşistan'a hicret eden Müslümanlara sahip çıkan Habeş Kralı Necaşi'nin türbesi ve 15 sahabenin yanı sıra Harar kentindeki Osmanlı konsolosluğunu restore edecek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Hz. Muhammed döneminde Mekke'deki baskılar üzerine Habeşistan'a (Etiyopya) hicret eden Müslümanlara sahip çıkan dönemin Kralı Necaşi'nin türbesi ve 15 sahabenin yanı sıra bu ülkenin Harar kentindeki Osmanlı Konsolosluğu'nu onaracak. Söz konusu projelerin ihalesinin sonuçlandığı ve restorasyona kısa bir sürede başlanacağı bildirildi.
TİKA, Etiyopya'nın Mekele kentinin 60 kilometre kuzeyindeki Necaşi köyünde bulunan Etiyopya Kralı Necaşi'nin türbesi ile aynı bölgede bulunan 15 sahabenin mezarlarınının çevresini düzenleyerek, mezarlarını onarakacak.
Proje kapsamında Osmanlı Devleti'nin 1912 yılında bu ülkenin Harar kentinde açtığı ve bakımsızlık nedeniyle bugün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan konsolosluk binası da aslına uygun onarılarak, ülkenin kültür varlıklarına kazandırılacak.
- "Zaman kaybetmeden başlanacak"
TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Dr Enver Arpa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her iki restorasyona "hiç zaman kaybedilmeden" başlanacağını söyledi.
Etiyopya'da yapılacak restorasyon projelerinin İslam, Türk ve Etiyopya tarihi için önemli olduğunu vurgulayan Arpa, TİKA'nın projeleriyle bu önemli kültür hazinelerinin tekrar kazanılacağını ifade etti.
Tarihi kaynaklara göre, Hristiyan olan dönemin Habeşistan (Etiyopya) Kralı Necaşi, kucak açtığı Müslümanlardan etkilenerek, kendisi de Müslüman oldu.
Hicretin 9. yılında vefat eden Necaşi Esheme'nin cenazesi, Müslümanların yerleştiği köye defnedildi. Söz konusu köyde Necaşi'nin yanı sıra Mekke'ye dönmeyen 15 sahabenin de mezarı bulunuyor.


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler