Haberler

Ana Sayfa Haberler İsrail üniversitesi Müslüman öğrencileri için mescit açtı

İsrail üniversitesi Müslüman öğrencileri için mescit açtı

İsrail üniversitesi Müslüman öğrencileri için mescit açtı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2489 Beğen : 0

İsrail’in genellikle Yahudi dindar öğrencileri tarafından tercih edilen en büyük üniversitelerinden Bar-Ilan, Müslüman öğrencilerinin beş vakit namaz kılabilmesine olanak sağlamak için mescit açtı.

Üniversitenin yaklaşık 500 Müslüman öğrencisi şimdiye kadar dini gereklerini boş sınıflarda veya bahçede yerine getiriyordu.

Ancak adı İsrail’in dindar sağcı kesimi ile özdeş olan üniversitenin bazı öğrencilerinin zaman zaman açıkta dua eden Müslüman öğrencileri taciz etmesi mescidin açılmasına sebep oldu.

Müslüman coğrafya öğrencisi Abu Şarkiya, dua etmek için bir yerleri olmadığını üniversitede görevli hahamlara belirtince yönetim derhal gerekli tedbiri aldı.

Üniversite Rektörü Haham ve Profesör Daniel Hershkowitz basına yaptığı açıklamada, mescit sayesinde artık Müslüman öğrencilerin de dini gereklerini layık olduğu şekilde yerine getirebileceklerini belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler