Haberler

Ana Sayfa Haberler Alevi dedeleri Kerbela'da

Alevi dedeleri Kerbela'da

Alevi dedeleri Kerbela'da
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2445 Beğen : 0

Alevi dedeleri, Bektaşi babaları ve taliplerin de arasında bulunduğu grup, Hz. Hüseyin ve sancaktarı Celal Abbas'ın türbeleri ile Kerbela savaş alanını gezdi.

Alevi dedeleri ile ailelerinden oluşan 120 kişilik kafilenin Necef, Kerbela ve umre yolculuğuna çıktı

Alevi dedeleri Kerbela'da Hz. Hüseyin ve sancaktarı Celal Abbas'ın türbeleri ileKerbela savaş alanını ve savaş çadırlarının bulunduğu yerleri ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in himayesinde, Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Cem Vakfının katkılarıyla düzenlenen yolculukta, konuklar Kerbela'da kutsal mekanları gezdi.

Alevi dedeleri, Bektaşi babaları ve talipler ile beraberindekiler, türbe ziyaretlerini yapacakları bölgeye çok sayıda güvenlik kontrolü noktasını geçerek gitti.

Kerbela'da Hz. Hüseyin'in türbesinin bulunduğu alana giren gruptakiler duygusal anlar yaşadı. Dua eden grup üyeleri, türbenin başında toplu halde el ele tutuşarak Hz. Hüseyin mersiyesini okudu.
Bu sırada bazı dedelerin göz yaşlarını tutamadıkları görüldü. Daha sona Hz. Hüseyin müzesini gezen grup, kızı Zeynep'in savaşı izlediği tepenin bulunduğu bölgeden, savaş çadırlarının olduğu alana geçti.
Heyet, ardından Hz. Hüseyin'in sancaktarlığını yapan, susuz kaldıkları vakit su getirmek için çadırların kurulduğu yerden ayrılan ve dönüşte öldürülen Celal Abbas'ın cami ve türbesini de ziyaret etti.

Gruptakiler, çekimin yasak olduğu yerlerde özel izinle hatıra fotoğrafı da çektirdi .Hz. Hüseyin'ün türbesinde göz yaşlarını tutamayan Abdal Musa Cem Vakfından Mehmet Ayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duygulandığını belirterek "Vesile olup buraya getirenlerden Allah razı olsun. Bu paylaşılmayacak bir duygudur" diye konuştu.

Cem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Balaban da çok heyecanlı ve mutlu olduğunu, bunun kendisi için çok geçkalmış bir ziyaret olduğunu bildirdi.

Hz. Hüseyin ve bölgedeki diğer ehlibeytin türbesini Türk kafilesinin yanı sıra başka gruplar da ziyaret ediyor.
İran ve Hindistan'dan gelen iki grup da bölgede ziyaretler gerçekleştirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler