Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Yunanistan'ın kamu borcu 280 milyar Avro

Yunanistan'ın kamu borcu 280 milyar Avro

Yunanistan'ın kamu borcu 280 milyar Avro
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2177 Beğen : 0

Yunan Genel Muhasebe Ofisi'nin yaptığı açıklamada, Mart ayı sonunda borcun 367 milyar 978 milyon Avro'dan, 280 milyar 292 milyon Avro'ya düştüğü belirtildi.

Ülkenin Aralık ayında 3 milyar 629 milyon Avro olan mevcut rezervlerinin de Mart ayı sonunda 4 milyar 401 milyon Avro'ya çıktığı kaydedildi.

PSI'ın ardından Yunanistan'ın kamu borcunun yüzde 76,7'sinin Avrupa Finansal İstikrar Fonu (EFSF) tahvilleri, yüzde 3,4'ünün IMF'ye olan borçlar ve yüzde 19,9'nun faiz getiren tahvillerden oluştuğu bildirildi. Açıklamada, mevcut borcun yüzde 80,1'inin vadesinin 5 yıl sonra dolacağı da ifade edildi.

Ocak-Nisan döneminde bütçe açığı hedefin altında gerçekleşti

Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, bütçe açığının bu dönemde hedeflenen 11 milyar 9 milyon Avro yerine, 9 milyar 145 milyon Avro olarak, faiz dışı açığın da hedeflenen 3 milyar 262 milyon Avro yerine, 1 milyar 726 milyon Avro olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Açıklamada, net bütçe gelirlerinin ise hedeflenen 16 milyar 640 milyon Avro yerine, toplam 16 milyar 146 milyon Avro olduğu belirtildi.

Bütçe harcamalarının ise hedeflenen 27 milyar 650 milyon Avro'nun altında, 25 milyar 291 milyon Avro olarak gerçekleştiği kaydedilen açıklamada, bunun nedeni olarak ana harcamalar ile savunma ve faiz harcamalarındaki azalma gösterildi.

Açıklamada, Kamu Yatırımları Programı harcamalarının da 1 milyar 885 milyon Avro yerine, 956 milyon Avro olduğu ifade edildi.

Bunun yanında bütçe harcamalarının Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre, 2 milyar 814 milyon Avro arttığına dikkat çekilerek, tahvil takası PSI programı nedeniyle artan faiz ödemeleri ile sosyal güvenlik ve sağlık ödemeleri, tarım teşvikleri ve AB'ye yapılan ödemelerdeki artışın bunda etkili olduğuna işaret edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler