Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Yayına besmeleyle başlayan spiker kendini savundu

Yayına besmeleyle başlayan spiker kendini savundu

Yayına besmeleyle başlayan spiker kendini savundu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2821 Beğen : 0

Bengütürk TV adlı kanalda hafta içi her sabah sunduğu programa besmeleyle başlayan spiker Murat Şahin, “ben adam gibi adamım, madam olmadım, olmayacağım da” dedi.

Bengütürk TV’de hafta içi her sabah 8.00’de, Pazar günleri de 9.00’da başlayan “Bengütürk’te Sabah” adlı programın spikeri Murat Şahin, programını besmeleyle açıyor. Davranışını “Bu sektörde parayı veren düdüğü çalar, ama ben hiçbir zaman kimsenin düdüğü olmadım” sözleriyle savunan Şahin, “Cuma namazı kıldığım için beni işten çıkaranlar, bugün bu sektörde, büyük televizyon kanallarının yönetim koltuğunda oturuyorlar. Dün 'ben ateistim' diye ortalıkta dolaşanlar, bugün para uğruna Müslüman kılığına bürünüp birilerinin televizyon kanallarında müdürlük koltuğuna oturuyor. Onlar adam olduğunu sansın, ben adamlığımdan hiçbir şey kaybetmem. Medya sektörü adam gibi gözüken madamlarla dolu. Böyle bir ortamda adam gibi adam olmak zor iştir. Ben zoru severim” diye devam etti.

İşte Murat Şahin’in yayına besmeleyle başlamasını savunduğu programdan görüntüler:

Genel Yayın Yönetmeninden açıklama: Kurumsal değil, kişisel tercih
medyaradar.com’un “Haberlerde besmele dönemi başladı” başlıklı haberiyle ilgili siteye bir açıklama yapan Bengütürk TV Genel Yayın Yönetmeni Murat İde, bu başlığı fazla iddialı bulduğunu belirterek, “Murat Şahin arkadaşımız, programlarında farklı bir üslup tercih eder” dedi. İde açıklamasında şunları söyledi:

“Programa 'Besmele' ile başlamak, bir çok meslektaşımızın sessizce yaptığı bir şeydir. Murat Şahin'in, planlamadan ve içinden geldiği şekilde yayına ‘Besmele’ ile girmesi, kurumsal değil tamamen kişisel tercihidir. Aynı zamanda, spontan hali de gözönüne alınarak, saygı duyulması gereken bir tercihtir. Bu yanıyla da televizyonlarda yeni bir dönem gibi tarife uygun olmadığı gibi aslında kurumsal bir açıklamaya da muhtaç değildir. Dolayısıyla bu satırlar bir açıklama değil, internet medyasındaki meslektaşlarımıza duyduğumuz saygının gereği bir bilgi notudur. İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler