Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Ya Esad kitle imha silahı kullanırsa

Ya Esad kitle imha silahı kullanırsa

Ya Esad kitle imha silahı kullanırsa
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2071 Beğen : 0

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’in Ankara ziyareti öncesinde ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un sitesinde Dempsey ile yapılan bir söyleşiye yer verildi. Dempsey Ankara’ya hareketi öncesinde “Suriye konusunda Türkiye ile çıkarlarımız aynı” dedi. Orgeneral, “Türkiye güneyinde bir tehditle karşı karşıya. Buna hem ikili ilişkiler hem de NATO penceresinden bakıyoruz” diye konuştu. Orgeneral Martin Dempsey, gezisinin başlangıcında yaptığı açıklamada, “Suriye krizinin bölgede olası etkilerini daha geniş perspektifte konuşmayı planlıyorum” dedi. Dempsey, şöyle konuştu:

“Bu dönem ortak çıkarlarımızı konuştuğumuz bir dönem. Suriye konusunda Türkiye ile çıkarlarımız aynı. Bölgede kimyasal ve biyolojik silah riski var. Suriye’nin balistik füzeleri konusu var. Şu anda Suriye’nin bunları Türkiye’ye karşı kullanacağı konusunda bir emare yok. Ama bu tür bir istihbarat elimize ulaşmadan önce bu konuyu Türkiye ile konuşmayı uygun bulduk. Suriye konusuna sadece ikili değil, NATO penceresinden de bakıyoruz. Çünkü, Türkiye, güney sınırında önemli bir tehdit ile karşı karşıya. Sonuçta tehlike bütün bölgeyi etkileyebilir. Nasıl daha geniş işbirliği yaparız diye araştırıyoruz.”

Karargah’ta Suriye zirvesi

ABD Genelkurmay Başkanı Org. Martin Dempsey, kritik Türkiye ziyareti için önceki akşam Ankara’ya geldi. Genelkurmay Karargahı’nda, dün askeri törenle karşılanan Org. Dempsey, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından, tören kıtasını selamladı. Bu sırada tören alanında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Dempsey’e tören sırasında duracağı yerini eliyle gösterdi. Ancak Dempsey nerede duracağını ilk önce anlamadı ve Org. Özel’in arkasından yerine geçebildi.


İkilinin görüşmesinde ağırlıklı olarak Suriye ve terörle mücadele konularının görüşüldüğü öğrenildi. Suriye’deki iç karışıklık, Türkiye sınırına mülteci akını ve mültecilerin konakladığı kamplar, Org. Özel-Org. Dempsey görüşmesinde masaya yatırıldı. Görüşmede, Dempsey’in Suriye’deki kimyasal ve biyolojik silahların varlığına dikkat çektiği iddia edildi. Bölgesel gelişmelerin de ele alındığı görüşmede, terör örgütüne yönelik ortak mücadele stratejileri ve PKK’ya karşı izlenecek yol haritası da konuşuldu.

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı’nın, Org. Özel’in, Org. Dempsey’le Karargah’ta yaptığı görüşmenin ardından bir bilgi notu yayımlaması dikkat çekti. TSK, bu tür ziyaretlerde sadece Karargah’ta ağırlanan ismi ve görüşme fotosunu yayımlıyordu. TSK bu kez bir ilke imza atarak, görüşmenin içeriğine ilişkin bilgilere de yer verdi:

“Görüşmelerde; bölgesel güvenlik konuları, iki ülkenin NATO kapsamındaki ilişkileri, Afganistan’da son dönemde meydana gelen olaylar ile terörle mücadelede işbirliği ve istihbarat paylaşımı konuları ele alınmıştır” denildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler