Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Vali Coş Adnan Oktar hayranı çıktı!

Vali Coş Adnan Oktar hayranı çıktı!

Vali Coş Adnan Oktar hayranı çıktı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2203 Beğen : 0

Vali Coş'la ilgili haberler sosyal medyada da kıyameti kopardı. Adana Valisi'ne Twitter tepki yağdı.

Türkiye'nin gündemine oturan Vali Coş aslında daha önceden medyadan tanıdığımız bir isim. Arşivleri biraz karıştırdığımızda Vali Coş'un Adnan Oktar için Kültür Bakanlığı'nda verdiği mücadele karşımıza çıkıyor.

2007 yılında Hürriyet'te yayınlanan Saygı Öztürk'ün haberine göre, o dönem Kırklareli Valisi olan Hüseyin Avni Coş, Adnan Oktar'ın "Yaradılış Atlası" kitabının halk kütüphanesine alınması için Kültür Bakanı'na bir mektup yazıyor.

ADNAN OKTAR KİTAPLARINA YASAĞI KALDIRAN İLK VALİ

Adnan Oktar'ın "Harun Yahya" takma adıyla yazdığı "Yaradılış Atlası" Fransa'da yasaklanırken, Vali Coş, Oktar'ın yazdığı kitapların Halk Kütüphanelerine alınması için Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a başvurmuş. Adnan Hoca kitaplarına ilk yasak işte bu mektuptan sonra Kırklareli Valiliği tarafından kaldırıldı.

Saygı Öztürk olayların devamını şöyle anlatıyor: "Binlerce üst düzey bürokrata gönderilen bu "Yaratılış Atlası"ndan Vali Hüseyin Avni Coş'a da gönderildi. Kitabı beğenen Vali, bunun kütüphaneye konulmasını istedi. Ancak, İl Kültür Müdürlüğü, Harun Yahya'nın kitaplarının Bakanlık tarafından daha önce yasaklandığını, bu kapsamda bu kişinin kitaplarının konulmasının sakıncalı olacağı belirtildi."

Bunun üzerine Vali Hüseyin Avni Coş tarafından 25 Eylül 2006 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a gönderilen "sayın bakanım" diye başlayan mektupta, "Harun Yahya mahlaslı yazar tarafından yazılan 'Yaratılış Atlası' isimli kitabın ciddi bir çalışma görüntüsü verdiği, halk kütüphanesine konulmasının faydalı olacağı belirtildi. Vali, yazısında, bu kişinin yazdığı ve geçmişte bakanlığın "olumsuz görüş" verdiği 22 kitap hakkında da okuyucu hizmetine sunulmamasını önerdi.

Yeni yayımlandığı için "Yaratılış Atlası" hakkında "sakıncalı raporu" bulunmadığını dikkate alan Vali Coş, "Dolayısıyla, yazarı itibariyle anılan eserin yeniden incelenmesi ve okurlarının istifadesine sunulabilmesi için değerlendirilmesi hususunu bilgi ve takdirlerinize sunarım" dedi.

BAKANLIK OLUMLU GÖRÜŞ VERMEDİ

Bu yazıyı inceleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adnan Hoca'nın eski ve son kitabı hakkında görüş bildirmedi. Valiye, "Bakan" Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Semra Atınç imzasıyla Valiliğe gönderilen yazıda, kitap için olumlu görüş verilmedi, sadece İl yayın İnceleme Komisyonu tarafından değerlendirilmesi ile ilgili yönetmelik hükmü hatırlatıldı.

KÜTÜPHANEYE ALINDI!

Adnan Oktar'ın ilk defa bir kitabı Kırklareli valiliği İl Yayın İnceleme Komisyonu kararıyla Halk Kütüphanesine bağış kitap olarak alındı ve böylece Adnan Oktar ile ilgili "yasak" da delinmiş oldu.

VALİ'DEN, NAZIM HİKMET BENZETMESİ

Vali Coş, Adnan Hoca'nın kitaplarını hakkında "sakıncalı" kararı alınmasıyla ilgili olarak şöyle dedi:

"DSP'nin hükümette ağırlıklı olduğu dönemde Harun Yahya'nın kitaplarıyla ilgili sakıncalı kararı alınmış. Ancak alınan o karar benim için Nazım Hikmet'in kitaplarının bir dönem yasaklanması gibi geliyor. Fikirlerini seversiniz, sevmezsiniz, yöntemlerini beğenirsiniz, beğenmezsiniz ancak neticede yazılmış kitapların eleştirel gözle de olsa okunmasında bir sakınca olmadığı kanaatindeyim. Bu kanaatimin bilimsel olarak değerlendirilmesi ve
bakanlık tarafından gözden geçirilmesi için Bakanlığa konuyu intikal ettirdik. Bakanlık konunun mahallen değerlendirmesini isteyince biz de değerlendirmemizi yaptık ve kitabı kütüphaneye koyduk."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler