Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Tutuklu Doğu Perinçek'e yakın koruma

Tutuklu Doğu Perinçek'e yakın koruma

Tutuklu Doğu Perinçek'e yakın koruma
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2358 Beğen : 0

Ergenekon davası nedeniyle 5 yılı aşkın süredir Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e koruma polisi verilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul Valiliği tarafından 13 Şubat 2013 günü alınan ve 11 Mart 2013 günü Perinçek’e tebliğ edilmek üzere hazırlanan resmi yazıda, daha önce de hakkında koruma kararı bulunan Perinçek’in güvenliği için, “Bir yakın koruma ve konut koruma” tahsis edilmesinin, uygun bulunduğu vurgulandı.


'SAYIN PERİNÇEK'
Gazeteport internet sitesinin haberine göre İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan tarafından imzalanarak tebliğ edilmesi istenen ve “Sayın Doğu Perinçek” ifadesi ile başlayan ‘Gizli’ ibareli Valilik yazısında şöyle denildi:

“Koruma Hizmetleri Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre, koruma ile ilgili durumunuz, 13.02.2013 tarihinde yapılan İl Koruma Komisyonunda, hakkınızda ‘Bir Personel ile yakın koruma ve konut koruma (Motorlu devriye suretiyle) tedbiriyle korunmasının devamı’ şeklinde karar verilmiş, alınan komisyon kararı Valilik oluruna istinaden yürürlüğe girmiştir. Bilgi ve gereğini rica ederim.”

İşçi Partisi Genel Merkezi de bu karar üzerine kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Bu traji-komik durumu kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.

Doğu Perinçek, 24 Mart 2008 günü tutuklanmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler