Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Türkiye ve Suriye arasında dişe diş yasak

Türkiye ve Suriye arasında dişe diş yasak

Türkiye ve Suriye arasında dişe diş yasak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2340 Beğen : 0

İngiltere'deki gazeteler, Türkiye’nin hava sahasını Suriye uçuşlarına kapatmasıyla gelişen yasaklama krizini 'Dişe diş yasak' başlığı ile duyurdu.

Türkiye’nin hava sahasını Suriye sivil uçuşlarına tamamıyla kapattığını duyuran Guardian, daha önce de Suriye’nin hava sahasını Türk uçuşlarına Türkiye’nin hareketine karşılık olarak yasakladığını ancak, Ankara’dan hangi hükümetin yasağının önce geldiğini bildiren bir açıklama gelmediğini yazdı. Gazete, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun "Türkiye bu kararı, Suriye rejimi yolcu uçağında askeri mühimmat taşıyarak sivil havacılığı taciz ettiği için almıştır. Suriye’nin açıklamalarının bizim için bir değeri yok" açıklamalarına yer verdi.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Daily Telegraph ise her iki ülkenin birbirine getirdiği uçuş yasağı kararını ‘ağız kavgası’ olarak yorumladı. Gazete "Türkiye Suriye ağız kavgası sürüyor: Her iki ülke de sivil uçuşları yasakladı" başlığını kullandı. Diplomatik krizin pazar günü her iki ülkenin hava sahalarını kullanma yasağı getirmeleri ile devam ettiğini yazan gazete, Türkiye ve Suriye’nin bu konuda dişe diş hareket ettiklerini savunarak Türkiye’nin geçtiğimiz hafta Suriye’ye ait bir yolcu uçağını askeri mühimmat taşıdığı gerekçesiyle Türkiye’de inişe zorlamasıyla krizin tırmandığını hatırlattı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun 'Suriye hükümetinin bu davranışıyla sivil havacılığı istismar ettiği' sözlerini aktaran gazete, Suriye devlet haber ajansı SANA’nın bu harekete kendi hava sahasını Türkiye’ye kapatmasıyla karşılık verdiğini yazdı. Gazete haberinde, ayrıca Davutoğlu’nun ‘Türkiye’nin ulusal güvenliğine zarar verildiğine inandığımız an çekinmeden karşılık vereceğiz’ sözlerini yer verdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler