Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Türkiye ile Çin arasında 6 anlaşma

Türkiye ile Çin arasında 6 anlaşma

Türkiye ile Çin arasında 6 anlaşma
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2072 Beğen : 0

Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına İlişkin İşbirliği Anlaşması ile nükleer enerji alanında işbirliğini içeren niyet mektubu imzalandı.

Ulusal Halk Meclisi'nde baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Vın Ciabao nezaretinde çeşitli anlaşmalar imzalandı.

Düzenlenen imza töreninde, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına İlişkin İşbirliği Anlaşması imzalandı. Ayrıca Çin Ulusal Enerji Ajansı ile Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı arasında nükleer enerji alanında işbirliğini içeren niyet mektubu imzalandı. Bu anlaşmayı ve niyet mektubunu Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız imzaladı. İki ülke arasında kültür merkezlerinin karşılıklı kuruluşu hakkında niyet mektubu da imzalandı. Niyet mektubuna Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay imza koydu.

Törende TRT ile CCTV arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya TRT adına Genel Müdür İbrahim Şahin imza koydu. Yatırımların karşılıklı teşviki ve korunmasına, müzakerelerin tamamlanmasına dair niyet beyanı da imzalandı. Anlaşmaya Türkiye adına Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli imza koydu.

Törende ayrıca, Çin Ulusal Yayın Grubu ile Turkuaz Dergi Grubu arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Turkuaz Dergi Grubu adına Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık imza koydu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ile THY Genel Müdürü Temel Kotil de törende hazır bulundu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler