Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Türkiye 'El Nusra'yı El Kaide'yle bağlantılı listeden çıkardı

Türkiye 'El Nusra'yı El Kaide'yle bağlantılı listeden çıkardı

Türkiye 'El Nusra'yı El Kaide'yle bağlantılı listeden çıkardı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1843 Beğen : 0

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararla, El Nusra Cephesi, El Kaide'ye bağlı örgütler listesinden çıkarılarak bağımsız bir örgüt olarak nitelendirildi

Hükümet, El Nusra'yı Irak'taki El Kaide'ye bağlı örgütler listesinden çıkardı. Ancak örgüt hala "terör" listesinde. "İmzasını Kanla Atanlar" adlı örgüt ise yeni listeye eklendi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, El Nusra Irak'taki El Kaide örgütüne bağlı örgütlerin arasından çıkarıldı. Örgüt, halen terör listesinde ancak bağımsız bir örgüt olarak...

Bakanlar Kurulu El Nusra ve bağlı örgütlerin El Kaide'nin listesinden çıkarılmasına ilişkin kararı, 16 Haziran günü yapılan toplantıda aldı. Hükümet kararına ekli 2 sayılı listedeki güncellemede, Al-Nusrah Front, Jabhet al-Nusrah, Jabhet al-Nusrah, The Victory Front adlı örgütlere yer verilmedi. Türkiye'nin sınır komşusu Suriye'de faaliyet gösteren El Nusra'nın listeden çıkarılmasına karşılık, terör listesine Mali, Nijer ve Cezayir'de faaliyet gösteren örgütler eklendi.

Listeye alınan yeni örgütlerin ilk sırasında Al Mouakaoune Biddam adlı örgüt yer aldı. Mali merkezli olduğu belirtilen bu örgütün ayrıca "İmzasını Kanla Atanlar" adını kullandığı belirtildi. Listeye "Al Moulathamoun" adlı örgüt de eklendi. Cezayir, Mali ve Nijer'de faaliyet gösterdiği belirtilen bu örgütün de "Peçeli" adı kullandığı belirtildi.

Listeye eklenen "Al Mourabitoun" adlı örgütün de Mali merkezli olduğu ve "Nöbetçiler" adını kullandığı belirtildi.

IŞİD LİSTENİN SON SIRASINDA

Eski listenin son sırasındaki Islamic State in Iraq and the Levant (Irak Şam İslam Devleti - IŞİD) yeni listenin de son sırasında yer aldı.

Karar ile, El Kaide ile bağlantılı gerçek kişiler başlıklı bölümün 1562. sırasında yer alan "Mohammad Ilyas Kashmiri" isimli şahıs ile 195. sırasında yer alan "Jainal Antel Sali Jr." isimler şahsa ait hükümler yürürlükten kaldırıldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler