Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Tunceli'de bombalı saldırı: 7 şehit!

Tunceli'de bombalı saldırı: 7 şehit!

Tunceli'de bombalı saldırı: 7 şehit!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2169 Beğen : 0

Patlamada iki araç da alev alıp yanarken; 6 asker şehit oldu, yolda eşiyle yürüyüş yapan 1 kadın hayatını kaybetti. Patlamada ölen kadının eşi de ağır yaralandı.

Saldırı, Tunceli kent merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Atatürk Mahallesi’nde bugün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Zırhlı bir askeri aracın güvenliğini sağladığı askeri personel taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında, PKK’lılar karayoluna daha önceden yerleştirdiği tahrip gücü çok yüksek bombayı uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada servis minibüsü ile zırhlı araç alev alıp yanmaya başladı. Şiddetli patlama kent merkezinden de duyulurken, yükselen dumanlarda uzaklardan görüldü.
Patlamayla birlikte olay bölgesine çok sayıda ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan da kalkan Kobra ve Sikorsky helikopterler olay bölgesi üzerinde uçuş yaptı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan araçları söndürmek için büyük caba harcadı.

PKK’lıların bombalı saldırısında ilk bilgilere göre 6 asker şehit oldu. Patlamada o sırada yolda eşiyle birlikte yürüyen bir kadın da hayatını kaybetti. Saldırıda kadının eşi de ağır yaralanırken, Tunceli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Saldırının ardından Tunceli-Elazığ karayolu trafiğe kapatıldı. Güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı hava destekli operasyon sürüyor.

"HASTANEDE ŞU AN ÜÇ PARÇALANMIŞ CESET VAR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, saldırıyla ilgili, "Hastanede şu an üç parçalanmış ceset var. Bunlar polis de olabilir, sivil vatandaşlar da olabilir. Sözün bittiği yerdeyiz"
Tunceli merkez Atatürk Mahallesi'nde yapımı süren devlet hastanesinin yol ayrımı mevkiinde teröristler tarafından yola döşenen mayın, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında patladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Şehrin göbeğinde böyle bir saldırı; çocukları, kadınları, masum birçok insanı yok edecek bir saldırı. Hastanede şu an üç parçalanmış ceset var. Bunlar polis de olabilir sivil vatandaşlar da olabilir. Sözün bittiği yerdeyiz" dedi.

Tunceli Valiliği'nden açıklama

Tunceli Valiliği, kentte meydana gelen patlamada ilk tespitlere göre 7 kişinin ''hayatını kaybettiği''ni, 1 kişinin yaralandığını bildirdi.
Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
''25.09.2012 günü saat l8.05 civarında, Tunceli Merkez Atatürk Mahallesi Kanoğlu mevkisi Yeni Hastane Kavşağı'nda meydana gelen patlamada yapılan ilk tespitlerde 7 kişi vefat etmiş olup, 1 yaralı bulunmaktadır. Olayda hayatını kaybedenlerin ve yaralıların kimlik tespit çalışmaları devam etmekte olup, olayla ilgili araştırma ve operasyon devam etmektedir.''



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler