Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem TSK'dan sınırda gazlı müdahale

TSK'dan sınırda gazlı müdahale

TSK'dan sınırda gazlı müdahale
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2487 Beğen : 0

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınırda artan kaçakçılık olaylarına karşı tedbirlerini artırdı. Türk askerleri sınırda tespit edilen yaklaşık 2 bin kişilik grup ile başka bir noktadaki yaklaşık 300 atlı kaçakçı grubu dağıtmak için havaya uyarı atışı yaptı, buna rağmen dağılmayan gruba göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.

Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, bugün sabaha karşı Suriye yaşanan iki kaçakçılık olayına ilişkin bilgilerini paylaştı. İlk sınır olayında Türkiye-Suriye Hududu'nda 2. Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, saat 03.00’da hudut hattında görev yapan araç ve askeri personel tarafından, hudut taşları arasında yaklaşık 1500-2000 kişilik kaçakçı grup tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Hudut hattında bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA), bir Tank, bir Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) ve bir Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) ile geçiş noktaları kapatılmış ve kaçakçı gruba, hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlarda bulunulmuştur. İkaza uymayan kaçakçı grup, farklı noktalardan hudut hattına yaklaşmaya devam etmiş ve kaçakçılık girişiminde bulunmuşlardır. Devriye yolunda görev yapan araçlarımıza sınırın Suriye tarafından, daha geride görev yapan araç ve personelimize ise, sınırın Türkiye tarafındaki bir diğer kaçakçı grubu tarafından taş atılarak saldırıda bulunulmuştur. Tel engeline kaçakçılık girişimleri esnasında büyük zararlar veren kaçakçı şahıslar, bölgede görev yapan unsurlarımızca engellenmeye çalışılmışlardır. Unsurlarımız tarafından havaya uyarı ateşi açılmış, göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahalede bulunularak grubun dağılması sağlanmıştır." denildi.

SINIRDAKİ ATLI GRUBA MÜDAHALE

Bu faaliyet sürerken, Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında bir diğer bölgeden kaçakçılık yapmaya çalışan 300-350 kişilik bir atlı gruba ise bir ZMA, bir GZPT ve bir ZPT ile önleyici atışlarla müdahalede bulunulduğu, olayla ilgili olarak; Reyhanlı Kaymakamlığına, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığına ve İlçe Jandarma Komutanlığına bilgi verildiği, bölgedeki birlikler takviye edildiği ve olayda herhangi bir zayiat meydana gelmediği bildirildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler