Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Törende çelenk koyma arbedesi

Törende çelenk koyma arbedesi

Törende çelenk koyma arbedesi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2379 Beğen : 0

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Türkiye 'nin dört bir yanında törenler düzenleniyor. 30 Ağustos coşkuyla kutlanırken törenler sırasında gerginlikler de yaşanıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı için Büyükada Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreninde partilerin çelenk koymalarına izin verilmemesi karşısında aralarında CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP Adalar İlçe Başkanı Dündar Tıraş, İl Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Ünal ve çok sayıda partili, engellemelere rağmen Atatürk Anıtı’na CHP çelengini koydular. Çelenk koyma sırasında arbede yaşandı.

Emniyet görevlilerinin müdahaleleri sırasında başta Haluk Eyidoğan ve Dündar Tıraş olmak üzere partililer yaşanan arbedede aldıkları darbelerle rağmen çelengi anıta kadar taşıdılar.

Tören sonrasında CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP Adalar İlçe Başkanı Dündar Tıraş, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu törene katılan parti üyeleriyle beraber hatıra fotoğrafı çektirdiler.

ANKARA 'DA GÜL YOK ÇİÇEK VAR
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , rahatsızlığı nedeniyle Zafer Bayramı törenlerine katılamazken, yerine 31 Ağustos'a kadar TBMM Cemil Çiçek vekalet edecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında bugün yapılacak törenlere TBMM Başkanı Çiçek vekalet edecek.

Tören, Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel , Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkan Vekili Adnan Keskin, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç , Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakulukçu, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , kuvvet komutanları, bazı bakanlar kurulu üyeleri ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

GÜL KATILAMADI
Törene kulağındaki rahatsızlık nedeniyle katılamayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'e vekalet eden TBMM Başkanı Çiçek, Atatürk 'ün mozolesine, üzerinde ''Cumhurbaşkanı'' yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı söylendi.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Cemil Çiçek , Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler