Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Terör kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

Terör kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

Terör kurbanları son yolculuğuna uğurlandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2717 Beğen : 0

Gaziantep'te yaşanan terör saldırısının ardından hayatını kaybeden yurttaşlar için Bahaeddin Nakıboğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Devletin zirvesini bir araya getiren cenaze töreninde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, bakanlar ve çok sayıda milletvekili ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey yer aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bahaeddin Nakıboğlu Cami'ne gelişinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilerken, siyasilerle de tek tek tokalaştı. Başbakan Erdoğan ise Gül'ün ardından camiye geldi.

Bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden Onur Fikret Aker (21), eşi Duygu Aker ve henüz bir yaşındaki kızı Almina Melisa Aker, Safi Canbaş (48), İsmail Daler (30) ve Sevgi Gülperi İnanç'ın (11) Türk bayraklarına sarılı naaşları cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in annesi Perihan Kıymık'ın cenaze namazı da (64), terör kurbanlarıyla birlikte kılındı.

Tören sırasında hayatını kaybedenlerin yakınları ayakta durmakta zorlanırken, bazıları ise fenalık geçirdi. Fenalık geçirenlere cami çevresinde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Anne acısı da yaşayan Bakan Şahin'in göz yaşlarını tutamadığı törende, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da göz yaşlarına hakim olamadı. Emine Erdoğan ve Bakan Şahin acılı ailelere sarılarak birlikte gözyaşı döktü.

Bahaeddin Nakıboğlu Camii'nin avlusu tören sırasında tamamen doldu. Çok sayıda vatandaş ise caminin etrafında, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar attı, tekbir getirdi. Kalabalığın yoğun olduğu cenaze töreni için geniş güvenlik önlemleri alındı. Cami avlusunu gören yüksek noktalara keskin nişancılar yerleştirildi. Gaziantep'in yanı sıra çevre illerden gelen çevik kuvvet ekipleriyle güvelik önlemleri artırıldı.

Gözyaşları içinde defnedildiler

Törende cenaze namazını aynı zamanda Gaziantepli olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Görmez yaptığı konuşmada, suçsuz yere bir insanı katletmenin bütün insanlığı katletmek olduğunu ifade ederek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. "Bir bayram günü yüreklerindeki kardeşliği ve muştuyu başka yerlere taşımak için hareket halinde olan ve bu durumda hunharca katledilen masum çocukların, masum şehitlerin eksik kalmış bayramlarını cennette tamamlamaları üzere burada toplanmış bulunuyoruz" diyen Görmez, cemaatten hayatını kaybedenler için helallik istedi.

Görmez, "Bugün muazzez şehitlerimize karşı en büyük görevimiz kardeşliğimizi birliğimizi beraberliğimizi kenetlemektir. Onlara en büyük saygı, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin yanında yer almaktır" diye konuştu. Görmez'in cenaze namazını kıldırırken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Cenaze namazının kılınmasının ardından patlamada hayatını kaybedenlerin Türk bayrağına sarılı naaşları omuzlara alınarak cenaze arabalarına kondu. Piyade er Onur Fikret Aker (21) ile eşi ve kızının naaşları askerler tarafından taşındı. Acılı aileler bu sırada ayakta durmakta zorlanırken, cenaze arabasına götürülmeden önce bir süre tabutlara sarılıp gözyaşı döktüler. Namazın ardından siyasiler de ailelere taziyelerini iletti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, annesini kaybeden Bakan Şahin'e de başsağlığı verdi. Ardından terör kurbanları gözyaşları içinde Gaziantep Asri Mezarlığı'na defnedildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler