Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Tek kişi, 12 farklı imza

Tek kişi, 12 farklı imza

Tek kişi, 12 farklı imza
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2578 Beğen : 0

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, “Ergenekon davasından 33 ay içerde kalıp, sonra tahliye edilen teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin soruşturan evrakında dönemin meşhur Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’e ait 12 farklı imzası” olduğunu açıkladı.

Hangisi Zekeriya Öz’ün imzası?

Batum, Ergenekon davasında çok büyük hukuk katilamı ve soruşturma evraklarında “imza sahtekarlığı” yapıldığını söyledi. Batum, telefonunda 139 Hizb-ut Tahrir üyesinin cep numarasının kayıtlı olduğu gerekçesiyle 33 ay boyunca içerde yatan, ancak bu numaraların “sehven” (yanlışlıkla) yüklendiğinin ortaya çıkması üzerine serbest bırakılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin soruşturma evrakında dönemin meşhur Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’e ait 12 farklı imza olduğunu ortaya koydu. Üç farklı emniyet müdürünün de aynı imzayı attığının belgelendiğini kaydeden Batum, “12 farklı imzası olan savcı olur mu? Bankacı olsam Öz’e kredi vermem! Hangi imza doğrudur ve gerçekte kime aittir? Bu bir hukuk katliamıdır ve rezalettir” dedi.

Batum, dün TBMM’de düzenlediği basın toplanıtsında Ergenekon davasından 33 ay tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan teğmen Mehmet Ali Çelebi’ne ilişkin iddianame ve soruşturma evraklarında “imza sahtekarlığı” yapıldığını belgelediklerini açıkladı.

Telefonuna sonradan yüklenme

Çelebi’nin Ergenekon terör örgütüyle ilişkili olduğu iddiasıyla 18 Eylül 2008′de gözaltına alındığını, 19 Eylül’de tutuklandığını anımsatan Batum, şöyle devam etti:

“Tutuklanmasındaki en büyük neden, Hizb-ut Tahrir örgütünü Ergenekon’un amaçlarına uygun olarak örgütlediği iddiası idi. Bu çerçevede aleyhine tanıklık yapanlar vardı. Telefonunda 139 tane Hizb-ut Tahrir üyesinin numarası vardı. Sayın Çelebi, ‘Benim telefonumda bu numaralar kayıtlı değildi, gözaltına alındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yüklendi, bilirkişi incelesin’ dedi. Ama hakimler dinlemedi. 33 ay boşuna içerde yattıktan sonra bu numaraların telefonuna ‘sevhen (yanlışlıkla)’ yüklendiği yönünde bir ibareyle tahliye edildi. Dava sürüyor… Çelebi’nin davasında 7 savcı değişti. Telefonuna Hizb-ut Tahrir üyesi mensuplarının numaralarını 56 saniye içinde kimin yüklediğinin ortaya çıkarılamadı.”

Çelebi’nin soruşturma evrakında gördükleri sahtekarlıkların inanılmaz boyutta olduğunu, Türkiye’de büyük bir hukuk katliamı yapıldığını belgelediini söyleyen CHP Milletvekili Süheyl Batum, şunları söyledi:

“Meşhur Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, soruşturma dosyası hazırlamış, burada birbirinden farklı 12 değişik imzası var. Bakıyorsunuz üç ayrı emniyet müdürünün imzası aynı. Kim, kimin yerine imza atmış? Daha beteri var. Kriminal Polis Laboratuvarı’ndan Kemal Pelit’in iki farklı imzası var? Yani kriminal inceleme yapan yerden iki farklı imza çıkıyor. Hangisi doğru?”

Adam öldürdü, gizli tanık olap tahliye oldu

Batum, Çelebi’nin davasındaki “Kıskaç” kodlu gizli tanığın adam öldürme suçundan 15 yıl hapis cezası aldığını, ancak daha sonra şartlı tahliye edildiğini vurgulayarak, “Bu kişinin tahliye edilmesi ve tanık olması dikkat çekici” dedi.

Hukuk terörü yapıldığını söyleyen Batum, şu eleştirileri yaptı

“Türkiye’de sis perdesi oluşturuluyor. Başbakan’ın söylediği bedevi saçmalıklarıyla uğraştırılıyoruz. Bedevi nerede yaşar, bahtsız kimdir gibi saçmalıklarla toplum meşgul ediliyor. Hukuk katliamını görmeyen Başbakan “Sen Hitler’e kutlama mesajı gönderdin’ diyor. Biz de gönderdik mi diye bunu konuşuyoruz.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler