Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Tazyikli su sıkan polise hapis cezası

Tazyikli su sıkan polise hapis cezası

Tazyikli su sıkan polise hapis cezası
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2415 Beğen : 0

0 Eylül 2011 günü gerçekleşen ve polisin müdahalesi nedeniyle “Kara Perşembe” diye nitelenen olaylardan sonra üç polis yargılanmaya başlanmıştı. Toplam 12 polis yöneticisine dava açıldığı ve bir çok davadan sadece ikisinin sonuçlandığı belirtildi.

30 Eylül 2010. Stuttgart 21 eylemlerinde Alman polisi göstericilere su sıkıyor ama Türk polisinin sıktığı suyun yarısı inceliğinde ve şiddetinde…

SÜREKLİ SU SIKIP YARALADILAR


Polislerin, göstericilerin üzerine sürekli su sıktıkları ve yaralanmaya neden oldukları belirtilirken, bir polisin cezası 120 günlük maaş kesintisine çevrildi. Diğer iki polis de 7 aya kadar hapis cezası alırken, bu cezalar ertelendi. Diğer polislerle ilgili kararların önümüzdeki yılda verilmesi bekleniyor.Bilindiği gibi Gezi Parkı’nda görev yapan polisler, sadece su sıkma değil, insanların kafasına gaz kapsülleri ile ateş etmişler, bir çok kişiyi döverek ağır yaralamışlar ve 6 kişi de bu şiddet yüzünden can vermişti. Türkiye’de gözü çıkanlar ve ağır şiddetle yaralananların kaçının dava açtığı bilinmiyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler