Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Suriye'de Teröristlerden kan donduran infaz!

Suriye'de Teröristlerden kan donduran infaz!

Suriye'de Teröristlerden kan donduran infaz!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2512 Beğen : 0

Kan donduran görüntülerden ilki Halep'in Bal El Neyrab adlı eski bir mahallesindeki ilkokulun bahçesinde çekildi.

Önceki gün Halep'te Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekleyen Sünni Berri aşiretine mensup kişilerin yaşadığı bir evi basan silahlı militanlar bugün de dün akşam infaz görüntülerini video paylaşım sitelerine yüklediler.

Hürriyet Planet'in haberine göre, görüntülerde, aşiretin ileri gelenlerinden "Zeyno" lakaplı Zeyn El Din El Berri ve üç kadar aşiret üyesi hapsedildikleri okul binasından çıkarılarak bahçede infaz ediliyor.

Zeyno avluya çıkarıldığı anda bahçedeki silahlı kişiler "Allahu Ekber" ve "Hür ordu Esad'ın başını ezecek" sloganları atmaya başlıyor. Daha sonra duvara dayanan Zeyno ve adları öğrenilemeyen kişiler yarı otomatik tüfekli kişiler tarafından yaklaşık bir dakika boyunca tarıyor.

Bu infazın ardından bir militan hızını alamayarak yeniden cesede ateş etmeye başlıyor.

"Şeriat mahkemelerinde yargılandılar"

Muhaliflerin esirleri topladığı Halep'teki okula giren Reuters'e konuşan Ebu Bekir adlı bir militan ise yargısız infaz yapmadıklarını söylüyor. Bekir'e göre bu kişiler din adamlarının başında bulunduğu Şeriat mahkemelerinde yargılanmış, suçlu bulunarak idama mahkum edilmiş ve cezaları infaz ediliyor.

Halep çatışmaları boyunca muhaliflerin öldürdüğü sivil giyimli kişilerin fotoğrafları ajanslar tarafından geçiliyor. Ancak militanlar bu kişilerin Esad yanlısı Şebbiha milisleri ya da istihbarat servisi üyeleri olduğunu iddia ediyorlar.

"Savaş suçu"

Bu iddialar doğru olsa bile insan hakları uzmanlarına göre ortada savaş suçu var.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Ortadoğu ve Kuzey Afrika sorumlusu Nedim Huri resmi Twitter hesabından izlediği videoya dayanarak Özgür Suriye Ordusu'nun bu infazlarının açık bir savaş suçu olduğunu yazdı.

Gün içinde Uluslararası Af Örgütü de muhaliflerin de Suriye rejimi gibi sivil ölümlerinden sorumlu tutulacağını açıklamıştı.

Öte yandan muhaliflerin Halep'te gerçekleştirdiği başka infazların da videoları bulunuyor. Ancak bu görüntülerde öldürülenlerin çoğu zaman sivil ve silahsız olduğu görülüyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler