Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Suriye: Türkiye gerilimi hep tırmandırdı

Suriye: Türkiye gerilimi hep tırmandırdı

Suriye: Türkiye gerilimi hep tırmandırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2299 Beğen : 0

Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdissi, bugün bir basın toplantısı yaparak Türkiye ve Suriye arasında yaşanan gerilimle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantının başında ‘ Türkiye ’ye karşı düşmanca bir tutumumuz yoktur’ diyen Makdissi, Türk Dışişleri’nin yaptığı açıklamalara da cevap verdi. Uçağın ‘uluslar arası karasularda düşürüldüğü’ açıklamasının doğru olmadığını iddia eden Makdissi ‘egemenliğimiz ihlal edildi’ dedi.

Uzun süredir Suriye’ye karşı bir kampanya yürütüldüğünü söyleyen Makdissi, bu kampanyayı yürütenlerin ne zaman başarısız olsalar yeni bir kampanya başlattıklarını öne sürdü.

Suriye’de yaşanan iç sorunlara da değinen Makdissi, Türk Dışişleri Bakanlığı ve hükümetinin Suriye’deki kriz boyunca krizin düzeyini sürekli yükseltmeye çalıştığını söyledi.

Makdissi uçağın nasıl düşürüldüğüyle ilgili teknik detaylar da verdi.

Makdissi şöyle konuştu:
Uçak füzelerle değil uçaksavarlarla vuruldu. Zaten uçak üzerindeki delikler, bunun uçaksavarlarla yapıldığını gösteriyor. Bu kesinlikle otomatik olarak gerçekleşen bir saldırı. Radarla tespit edilmiş bir uçak söz konusu değil. Gözle tespit edildi, yani radarla tespit edilmedi. Radarla tespit edilen şeye böyle hafif silahla saldırı gerçekleştirilmez, füzelerle olur.

Biz Türkiye ’ye karşı kötü niyet beslemedik. Yapılan açıklamaların gerçeklikle bir alakası yok. Türk hükümetini faaliyetleri ve oradan gelen hamlelere rağmen iki halk arasındaki hissiyat sıcaktır. Burada amaç Türk halkını Suriye halkına düşman etmektir. Olay Suriye’nin egemenlik haklarının ihlalidir. Suriye’ye karşı bir kampanya yürütülüyor. Bizim Türkiye ’ye karşı düşmanca bir tutumumuz yoktur. Ve bu olayda egemenliğimiz ihlal edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler