Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Suriye halkından batıya gözdağı

Suriye halkından batıya gözdağı

Suriye halkından batıya gözdağı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 2 Okunma : 2325 Beğen : 0

Suriye haber ajansı tarafından dünya kamuoyuna aktarılan görüntüler suriye muhalefetine destek veren ülkelerde şok etkisi yarattı. Sosyalist Arap el-Baas Partisinin 65. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarında onbinlerce suriyelinin meydanlara inerek rejime verdikleri coşkulu destek kafaları karıştırdı.

Partinin onur verici milli ve ulusal ilke-tutumlarına sımsıkı tutunmaya devam edeceğini belirten kitleler, Suriye'nin onur verici egemen ve bağımsız kararından caymayacağını, milli davalara da sahip çıkmaya devam edeceğini ifade ettiler.

Düşmanca planlar karşısında halk, ordu ve yönetim olarak bir bütün olduklarını yeniden ve ısrarla ifade eden kitleler Baas Partisinin onur verici milli-ulusal ilke ve tutumlarına her koşulda sımsıkı kenetleneceklerini belirttiler.

Vatan topraklarından düşman sömürgecilerin izlerinin temizlenmesine öncülük eden Baas Partisini 65. Yaşında selamlayan kitleler Suriye’nin büyük bedeller ödeyerek kazandığı ulusal bağımsızlık ve egemenliğinin hiçbir koşulda pazarlık konusu olmasına izin vermeyeceklerini haykırdılar.

Uygulanmakta olan kapsamlı reform programını desteklediklerini dile getiren kitleler partinin Arap ulusunun birliğini ve her şekliyle işgal ve sömürgeciliğe karşı direniş safında olma yürüyüşünü desteklediklerini kaydettiler.

Haykırdıkları sloganların yanı sıra taşıdıkları pankart, döviz ve resimlerle vatan davaları ve halkın birliğinin yaşamlarının en öncelikli konusu olduğunu belirten kitleler; kendi kaderlerini belirleme ve çıkarlarını savunma haklarının gasp edilmesine hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini vurguladılar.

Dış ajandalara hizmet eden silahlı terör grupları karşısında vatanın ve halkın birlik ve bütünlüğünü korumada kahraman ordu ve güvenlik birimlerine her türlü yardım ve desteği sunmaya hazır olduklarını beyan eden kitleler; ülkenin güvenlik ve istikrarını hedef alan gerek içeriden gerekse dışarıdan gelen bütün saldırılar karşısında tek yumruk olma çağrısında bulundular.

Ulusal andı hep bir ağızdan okuyarak aynı dili ve üzerinde yaşadığı toprakları kardeşçe paylaşan Arap ulusunun tarih boyunca bir bütün olarak yaşadığını bunun gelecekte de devam edeceğini aktaran kitleler; kendileri, çocukları ve torunları dahil vatanın birlik ve beraberliği uğruna her türlü fedakarlığı takdim etmeye hazır olduklarını sözlerine eklediler.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorumlar 2

  • Aysun Eylem

    Aysun Eylem

    Sorun zaten suriye hakında değilki. sorun kesinlikle sömürgeci ülkelerde. türkiye bu işin neresinde derseniz. iranda ve ırakta şii iktidar. suriyedede şii iktidar. en zayıf halka suriye. onu yıkıp yerine sünni iktidar kurmaka erdoğanın hayali. ıraktak gibi ters tepmesinde. hizbullahla israil başedemedi. neyse uzun mesele ...

    Cevapla
  • Semir Aktok

    Semir Aktok

    aysun hanım ben size katılıyorum hemide erdoğan amerika yani emperyalizimin hizmetçiliğini yapıyor sayın baş bakan ERDOĞAN acaba diyorum FAŞO AMERİKA ortadoğuya işi bitikten sonra bize sıra geleğini sanıyorum bizim düşmanımız çok

    Cevapla

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler