Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Suriye'deki savaş, yarım asırlık sahafı yıldırmadı

Suriye'deki savaş, yarım asırlık sahafı yıldırmadı

Suriye'deki savaş, yarım asırlık sahafı yıldırmadı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2657 Beğen : 0

Suriye'de 5'inci yıla giren iç savaş, yarım asrı aşkın süredir sahaflık yapan Şeyh Abdulhalik Şamiyye'yi kitap aşkından vazgeçiremedi.

Karısı bombardımanda hayatını kaybeden, evi füzelerle yerle bir olan Şamiyye, yaşadığı tüm acılara rağmen 55 yılını verdiği mesleğinde sebat ederek kitap satmaya devam ediyor.

Halep'in tanınmış Şamiyye ailesine mensup Şeyh Abdulhalik Şamiyye, 1933 yılında Eski Halep bölgesinde doğmuş. Küçük yaştan itibaren katıldığı Emevi Camii'ndeki ders halkalarında 1950 yılına kadar yetişen Şamiyye daha sonra tarihi, dini, kültürel kitapları toplayarak, Halep'teki ez-Zehravi Çarışısı, Han el-Vezir ve Han el-Harir caddelerinde açtığı dükkanlarda turistler ile yabancılara kitap satmaya başlamış.

Halep'teki en eski kitapçı olan aynı zamanda Osmanlı taş süsleme sanatını da icra eden Şamiyye, "Halep'teki büyük sahafların mesleği kendisinden öğrendiğini" belirtti.

Kitaplarla ilim ve kültüre hizmet ettiğini, bu sayede kendisini de geliştirme fırsatı bulduğunu anlatan 82 yaşındaki Şamiyye, 11 çocuğunu kitaplardan elde ettiği gelirle yetiştirdiğini söylüyor.

Zaman zaman hüzünlenen emektar sahaf Şamiyye, Suriye'de 5. yılına giren iç savaşın beraberinde getirdiği güvensizlik ortamı ve ekonomik sıkıntılar yüzünden bütün çocuklarının ülkeden ayrılmasının kendisini çok üzdüğünü ifade etti.

Dunyabulteni.Net


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler