Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem ‘Süper Salı’ da hesaplar karıştı

‘Süper Salı’ da hesaplar karıştı

‘Süper Salı’ da hesaplar karıştı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2145 Beğen : 0

Amerika Birleşik Devletleri’nde başkanlık yarışında yer alacak Cumhuriyetçilerin aday belirleme sürecinde kritik dönemeç geçildi. Başkan adaylığı için yapılan 'Süper Salı' seçimlerinde en önemli eyalet olarak kabul edilen Ohio'da Mitt Romney rakibi Rick Santorum'un az farkla önünde zafer kazandı.

Romney, Ohio'nun yanısıra, Massachusetts, Idaho, Virginia ve Vermont'u, en yakın rakibi Rick Santorum ise Tennessee, Oklahoma ve Kuzey Dakota'yı kazandı.
10 eyalette Cumhuriyetçiler, Demokratların yeniden aday gösterdiği Başkan Barack Obama'nın karşısına çıkacak adaylarını seçiyor.

BBC'nin sandık çıkış anketlerine göre eski Massachusetts valisi ve yatırımcı Mitt Romney Massachusetts'in yanısıra Idaho, Virginia ve Vermont'ta da seçimi kazandı.
Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı Newt Gingrich seçim bölgesi Georgia'da sandıktan galip çıktı.

'Süper Salı' olarak adlandırılan bu ön seçim günü bazı aday adaylarının yarışta kalıp kalamayacaklarını ortaya koyacak.

Diğer adaylar hâlâ yarışın içinde görülse de, Temsilciler Meclisi'nin Teksaslı üyesi Ron Paul, özgürlükçü görüşleri nedeniyle muhafazakâr tabanın genelinin çok sıcak baktığı bir isim olmadığı için şansı yüksek görülmeyen adaylardan.

EN ÖNEMLİ EYALET OHİO

Bütün başa baş seçimlerde kilit önem taşıyan Ohio'dan çıkacak sonuç kasım ayında yapılacak seçimlere ilişkin daha belirleyici bir tablo ortaay koyuyor.
Zira, Ohio'yu kazanmayan hiçbir Cumhuriyetçi aday başkanlık seçiminde başarılı olamadı.

BBC Kuzey Amerika editörü Mark Mardel, ön seçimlerden Romney'nin galip çıkmasının yüksek ihtimal olarak görüldüğünü, ancak kendisine Obama karşısında fazla şans tanınmadığını aktarıyor.

Cumhuriyetçilerin başkan adaylarını seçecek parti konferansı delegelerinin sayısı 1144. ''Süper Salı''da belirlenecek delege sayısı ise 400'den fazla.

Süper Salı'dan önce yapılan ön seçimlerde Romney 203, Santorum 33, Gingrich 33 ve Paul 25 delege desteği elde etmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler