Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Silahların gölgesinde futbol!

Silahların gölgesinde futbol!

Silahların gölgesinde futbol!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2354 Beğen : 0


PKK terörünün kendini en çok hissettirdiği kentlerden biri olan Hakkari’de, silahlara ve şiddete inat hayat devam ediyor. Orada da, tıpkı batıdaki herhangi bir ildeki gibi insanlar takım tutuyor, kalpleri renklerine bağlı oldukları kulüpler için atıyor. Arka fonunda patlayan bombaların ve yakılan ağıtların sesi olsa da, buradaki yeşil sahalar da tıpkı Arena, İnönü ya da Şükrü Saracoğlu gibi taraftarın coşkulu sesiyle inliyor. VATAN, terör gündemini kovalamak için gittiği kentte, transfer ettiği iki Afrikalı futbolcu ile büyük bir heyecan yaratan Hakkari Zapspor’un tesislerine gitti.

- NE ŞİDDET, NE PKK: Son 30 yıldır şiddetten başka hiçbir şey görmeyen kent, Malili 21 yaşındaki Salifou Dembele ve Kamerunlu 22 yaşındaki Aime Djamen’i konuşuyor şimdilerde... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele eden Hakkari Zapspor’un geçtiğimiz günlerde renklerine bağladığı bu iki Afrikalı futbolcu, kente çok hızlı adapte oldu. Sahada ve sokakta büyük ilgi gören Aime ile Salifou, kentin gerçekliğinden çok haberdar değil... PKK ve terörü sorduğumuzda, “Neden bahsediyorsunuz?” der gibi yüzümüze bakan bu siyahi futbolcu, hem kendilerine gösterilen ilgiden hem de Hakkari’den çok memnun...

- HAKKARİ ÇOK GÜZEL: Fenerbahçeli Henri Bienvenu’nun yakını olduğunu öğrendiğimiz Aime Djamen, 8 ay önce Kamerun’dan Türkiye’ye geldiğini belirterek, İstanbul’da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’na katıldığını söyledi. Zapspor’un kendisini kupada görüp beğendiğini söyleyen Aime şunları dedi: ”Ülkemde antrenörüm Türkiye’ye gitmemi tavsiye etti. Orada bazı turnuvalara katılarak takımlar tarafından beğenilebileceğimi söyledi. Afrika Uluslar Kupası’ndan sonra Zapspor beni renklerine bağladı. Hakkari’ye de alışmaya başladım. Kendi ülkemden daha gelişmiş bir yer. Burada yaşamayı da şimdiden sevmeye başladım. Gelecekteki hedefim Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük kulüplerde oynamak.”

- HALAY BAŞI OLDU: Salifou Dembele ise, buradaki sosyokültürel atmosfere daha çok uyum göstermiş. Katıldığı bir düğünde halay başı bile olan Salifou, “Hakkari’yi çok sevdim. Özellikle düğünlerine bayıldım. Düğünlere gidip eğlenebiliyoruz. Son olarak takım arkadaşım Ferhat Bozkır’ın kardeşinin düğününe gittik. Halay çektik hatta halay başı bile oldum “ dedi.

- HEDEF BÜYÜK: Zapspor Teknik Direktörü Mecit Tekin ise, “Salifou de Aime de çok iyi futbolcu. Salifou forvet, Aime de ön libero olarak oynuyor. Aynı zamanda ülkelerindeki ümit milli takımlarında da oynuyorlar. Her iki oyuncu da çok iyi ve ümit vadediyorlar. Bu sezon büyük işler başaracağız. Hakkarililer de çok şey bekliyor” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler