Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Şehit tabutuyla eroin taşıyanlar kim?

Şehit tabutuyla eroin taşıyanlar kim?

Şehit tabutuyla eroin taşıyanlar kim?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2399 Beğen : 0

ERGENEKON Davası’nda “Gizli Tanık 15” olarak bilinen emekli Astsubay Hüseyin Oğuz, ifadesinin duruşma salonunda açık kimliğiyle alınmasını talep etti. Bu talebi kabul edilen emekli Astsubay Oğuz, duruşmada açık tanık olarak dinlendi. 1990’lı yıllarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde jandarma astsubay olarak görev yapan Astsubay Oğuz, Türkiye’de karanlık yapıları aydınlığa çıkarmak için mücadele ettiğini savundu. Susurluk kazasıyla ilgili soruşturma kapsamında 18 Şubat 1997’de ifade verdiğini ifade eden Oğuz, verdiği ifadelerle eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis ve Albay Kazım Çillioğlu’nun mezarını açtırdığını belirtti. Oğuz şöyle devam etti: “Eşref Bitlis ve ekibi ile Uğur Mumcu’nun nasıl katledildiğinin çözümü için buradayım. Terörle mücadelede 16 yıl çalıştım. Bacağımı, gözümü, böbreğimi kaybetmiş biri olarak konuşuyorum burada. Ama şehit tabutuyla eroin taşımadım. İnfaz edilecekken mahkeme sayesinde kurtuldum. Namuslu, şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının karanlık güçler tarafından nasıl yok edildiğini biliyorum. O dönemde kurulmuş JİTEM’in bünyesindeki C4 patlayıcılarını, siyanür zehirlerini biliyorum. Buradaki zanlılarla ilgili hiçbir ithamda bulunmadım. Ama Veli Küçük, hiç karşılaşmak istemediğim bir zat. Acaba Yeşil’i tanıyor mu? Onu çok iyi biliyor. O PKK itirafçılarını nasıl sahte kimlikle bünyemize soktular, TSK’yı nasıl kirlettiler, bu konuda Veli Küçük’ü izaha çağırıyorum.”

‘Tarık Ümit’i Yeşil öldürdü’

MİT ajanı Tarık Ümit’in 3 Mart 1995’te kaçırılıp öldürüldüğünü iddia eden tanık Oğuz, “Tarık Ümit, o dönem ‘Yeşil’ olarak bilinen JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım’a teslim edildi. Muğla Marmaris’te tek kurşunla, Yeşil tarafından infaz edildi” dedi. Veli Küçük’ün Tarık Ümit’in kızı ve amcasının neden 24 saat gözaltında tutulduğuna cevap vermesi gerektiğini belirten Oğuz, “Lice yakıldığı zaman oradaki tugay komutanı kimdi? Bahtiyar Aydın niçin katledildi, çıksın açıklasın. Ben insanlara pislik yedirmedim. Tarık Ümit olayı çözülürse, JİTEM ve MİT’in o dönemdeki ortak eylemleri ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı. Uğur Mumcu’nun, söylendiği gibi İran gizli servisi tarafından katledilmediğini ve Kürt sorunuyla ilgili bir kitap yazdığı, sorunun şiddetle çözülemeyeceğini belirttiği için öldürüldüğünü öne süren tanık Hüseyin Oğuz, “JİTEM kurumlara leke vuran hainlerin sızdığı bir çetedir. Onlar faili meçhullere devam ediyorlardı” diye konuştu. Mahkeme Başkanı Hüseyin Özese’nin, “JİTEM hakkında ne biliyorsunuz?” diye sorması üzerine Oğuz, “Terörle mücadele amacıyla jandarmanın bir unsuru olarak kurulmuş. PKK itirafçılarıyla korucuları bünyelerine katarak çete oldular. Eroin ve silah kaçakçılığı yaptılar. Yüksekova çetesi de JİTEM’in bir koluydu” dedi.

‘JİTEM siyanür kullanıyordu’

JİTEM’in işadamı Vedat Aydın ve gazeteci Musa Anter gibi birçok ismi kaçırıp sorguladığını öne süren tanık Oğuz, gözaltına alınanların JİTEM’cilerin yasal yetkileri olmadığı için yasa dışı bir şekilde sorgulandıklarını da anlattı. JİTEM’in elinde, C4 patlayıcı, siyanür zehiri, boğma teli, uzun namlulu silahlar, el bombaları, susturucu suikast silahları bulunduğunu savunan Oğuz, JİTEM’in C4 plastik patlayıcı ve zehir kullandığı için faili meçhul cinayetlerin çözülemediğini de ifade etti. JİTEM’in amaçları doğrultusunda çalışması durumunda dağda bir tane bile PKK’lı kalmayacağını savunan tanık Oğuz, “Çünkü onların sınırsız istihbarat ödenekleri vardı. Parayı barda pavyonda yiyorlardı. Polis bile onlara soru soramıyordu. JİTEM, kendi binası veya bir köprü altında sorgular ve infaz ederdi. Sahte kimlikli oldukları için adli makamlar, kimlik tespitini yapmakta çok sıkıntı çekerdi” diye konuştu. Susurluk döneminden tanıdığı Tuncay Özkan’ın, Veli Küçük ile yargılanmasına anlam veremeyen Oğuz, “Özkan ile Veli Küçük’ün ne alakası olabilir” dedi.

İstihbaratçıydı çoban oldu

Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen emekli astsubay Hüseyin Oğuz, Güneydoğu bölgesinde jandarma istihbarat elemanı olarak 10 yıl boyunca görev yaptı. Görev yaptığı süre boyunca sadece terör örgütü PKK ile değil, asker, polis, korucu ve itirafçı gibi devletin kadrosundaki yasadışı faaliyetlerle mücadelesiyle tanındı. Yüksekova çetesini ortaya çıkaran isim olarak da tanınan Oğuz, Susurluk skandalında TBMM Araştırma Komisyonuna Veli Küçük’le ilgili verdiği ifadeleriyle öne çıktı. Faili meçhul cinayetlerden sorumlu tutulan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın kimlik bilgilerini ilk o tarif etti. Bir istihbarat uzmanı olarak tarihi açıklamalara imza attıktan sonra emekli olup, İzmir Karaburun’da çobanlığa başladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler