Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Savaşa hayır gösterilerinden renkli manzaralar

Savaşa hayır gösterilerinden renkli manzaralar

Savaşa hayır gösterilerinden renkli manzaralar
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2286 Beğen : 0

Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce kişi Suriye ile olası bir savaşa hayır dedi. Saat 19.00 sıralarında toplanan eylemciler sloganlarla Meclisten geçen tezkereyi ve Suriye ile olası bir savaşı protesto etti. Eylemciler ellerindeki pankartlarla Galatasaray Meydranı'na doğru yürüyüşe geçti. Grubun yürüyüşü sırasında polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüş devam ediyor.

ANKARA'DA 'SAVAŞA HAYIR' EYLEMİNE POLİS MÜDAHALE ETTİ

(DHA) - ANKARA'da 'savaşa hayır' eylemine polis müdahale etti. Başbakanlığa yürümek isteye gruba, polis ekipleri tazikli su ve biber gazıyla müdahale edip dağıttı.

Güven Park'ta toplanan çeşitli sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 300 kişilik grup, burada savaş aleyhine sloganlar attı. Polisin dağılmaları konusunda yaptığı uyarılara rağmen grup, eylemlerine devam ederek başbakanlık binasına yürümek istedi. Polis barikatını aşamayan grup ile çevik kuvvet ekipleri arasında gerilim yaşandı. Barikata yüklenen gruba, polis biber gazı ve tazikli su ile müdahale de bulundu. Polisin müdahalesine taş ve sopalarla karşılık veren grup ardından ara sokaklara kaçtı. Kısa süreli kovalamacanın ardından grup ara sokaklara girerek dağıldı.

Öte yandan Ankara'nın en işlek yerinde yaşanan olaylarda çok sayıda vatandaşta etkilendi. Polisin sıktığı biber gazından etkilenen birçok vatandaş, baygınlık geçirdi. Yaşanan kovalamaca nedeniyle yollar kısa süreli trafiğe kapandı. Biber gazının geniş alana yayılması birçok vatandaşı etkiledi.

İZMİR'DE TEZKERE PROTESTOSU

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)- İZMİR'de bazı sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler, Suriye ile ilgili tezkerenin TBMM'de kabul edilmesini protesto etti. AK Parti İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan yaklaşık bin kişi, savaş istemediklerini dile getirdi.

Konak Meydanı eski Sümerbank binası önünde toplanan yaklaşık bin kişi, AK Parti İl Başkanlığı binasına kadar, hükümetin Suriye politikasını protesto eden sloganlar atarak yürüdü. Burada grup adına basın açıklamasını TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi yaptı. Çiftçi, "AKP iktidarının uyguladığı ABD güdümlü şiddet ve savaş yanlısı saldırgan politikaların sonucu Şanlıurfa'da 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu insanlarımızın ölümünün sorumlusu AKP iktidarıdır. Hatay'dan sonra Akçakale'yi de silahlı kişilerin kol gezdiği bir yer haline getiren AKP, tam bir aydır fiilen savaşın etkilerini yaşayan Akçakale'de yaşayan haklı korumak için hiçbir önlem almadığı gibi savaş kışkırtıcılığına hız vermiştir. İçeride ve dışarıda savaş politikalarını tırmandıran iktidar, ölüm, kan ve gözyaşı üretmeye devam ediyor. Savaş değil barış isteğimizi haykırmak için bir araya geldik" dedi.

Çifçi ayrıca, AK Parti iktidarının, "Ortadoğuda lider ülke" masalı anlattığını öne sürdü. Komşu ülkelere demokrasi ihraç etme uydurmacasıyla komşu halklarla savaşa girilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler