Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Sarkozy cami ziyaret etti

Sarkozy cami ziyaret etti

Sarkozy cami ziyaret etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2536 Beğen : 0

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerine tekrar aday olan Nicolas Sarkozy, ülkedeki “helal et” tartışmasına son vermek amacıyla Paris camisini ziyaret etti.

Paris camisi yetkilileriyle görüşen Sarkozy, aşırı sağcı lider Marine Le Pen'in başlattığı, sonra kendi partisi üyelerinin de dahil olduğu “helal et” polemiğine artık bir son verilmesi gerektiğini söyledi.

Ülkedeki Müslümanların bu tartışmadan rencide olmaması gerektiğini ifade eden Sarkozy, “Müslüman vatandaşlarımızın, doğal olarak diğer vatandaşlarımız gibi bu ülkede kendi inançlarını yaşama hakları olduğunu tekrarlamak istiyorum” dedi.

Kendi partisine üye siyasetçilerin açıklamalarıyla aşırıya gittiklerini kabul eden Sarkozy, bunu seçim atmosferinin gerginliğine bağladı.

Le Pen'in helal et kesimine karşı çıkmasıyla başlayan polemik, daha sonra iktidardaki Halk Hareketi Birliği üyelerinin de katılımıyla ülkede önemli tartışma konusu olmuştu.

Sarkozy, son yaptığı konuşmada, tüketiciler için helal et etiketi konmasına karşı olmadığını, ancak okullarda “helal et”e karşı olduğunu ifade etmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler