Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Samast'la poz terfi ettirdi!

Samast'la poz terfi ettirdi!

Samast'la poz terfi ettirdi!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2073 Beğen : 0

Hrant Dink cinayetiyle ilgili Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporunda da eleştirilen 'bayraklı hatıra fotoğrafı'nı çektiren polisin ceza alması bir yana hızla terfi ettiği ortaya çıktı.

O fotoğraftan sonra dönemin Asayiş Şube Müdürü Yakup Kurtaran ilk Amasya'ya ardından da trafik tescil şubesinde görevli olarak Malatya'ya tayin edildi. Kısa süre trafik tescilde çalıştıktan sonra da kariyeri hızla yükseldi.

Önce 4. sınıf müdür ardından ikinci sınıf müdürlüğe nihayetinde bu yıl da Malatya Emniyet Müdür Yardımcılığı'na getirildi.Ogün Samast'ın, 20 Ocak 2007'de Samsun'da bir otobüste yakalanıp getirildiği Terörle Mücadele Şubesi'nin çay ocağında elinde Türk bayrağı ile fotoğrafı çekildi. Fotoğrafta yanında eski Samsun Asayiş Şube Müdürü Yakup Kurtaran ile bir de asker duruyordu. O fotoğraf Dink davasının da simgesi haline geldi.

Radikal gazetesinin haberine göre, fotoğrafın ortaya çıkması üzerine Yakup Kurtaran ve bir grup polis görevlisi 5 Şubat 2007'de açığa alındı. Polis müfettişleri, yaptıkları araştırma sonunda, Kurtaran için 16 aylık kıdem durdurma cezası verilmesini önerdi. Buna karşın 1 gün maaş kesim cezası verildi. Kurtaran bu cezayı Samsun 1. İdare Mahkemesi'ne götürüp iptal ettirdi. Hakkında dava açılmasına gerek duyulmayan Kurtaran, önce Amasya'ya, kısa bir süre sonra da Malatya'ya Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne atandı. Kurtaran, daha sonra da pasaport işlerinden sorumlu oldu.

O resmi çektirdiği dönemde dördüncü sınıf komiser olan Kurtaran, beş yılın ardından ikinci sınıfa terfi etti ve bu yıl da Malatya Emniyet Müdür Yardımcılığı'na getirildi. O gün Samast'la birlikte resim çektirmek için birbirleriyle yarışan kamu görevlileri beraat edip terfi alırken bu görüntüleri basına veren, kimliği belirsiz kişi veya kişiler hakkında, 'fotoğraf ve kamera görüntülerinin görsel ve yazılı basında yer alması suretiyle soruşturmanın gizliliğini ihlal' iddiasıyla halen 2007/9251 numaralı bir soruşturma dosyasının bulunduğu da ortaya çıktı.

DDK raporuna göre, bu dosyanın 21 Mayıs 2015'e kadar zamanaşımı süresinin olduğu ve 'o tarihe kadar evrakın daimi aramaya alındığı' belirtiliyor. Öte yandan, 'Bayrak Davası'na ilişkin yalnızca iki polise dava açılmış, onlar da beraat etmişlerdi.

Konuyla ilgili Kurtaran ise bir açıklama yapmadı.

DDK FOTOĞRAF İÇİN NE DEDİ?

"Esasen, Hrant Dink'i hedef haline getiren ve Hrant Dink'i öldüren kişinin eline bayrak vererek resim çektiren marjinal anlayışların ortaya çıkmasına yol açan bazı paradigmalarla yüzleşilmesi; bu tür ortamlardan beslenerek varlığını devam ettiren ve bazı kamu görevlilerinin de dahil olduğu hukuk dışı oluşumlarla ilgili mücadelenin sürdürülebilmesi ve 'demokratik devlet' olgusunun hayata geçirilmesine yönelik son yıllarda ortaya konulan çaba ve gayretlerin güçlendirilmesi açısından, bundan böyle benzeri durumlarda kamu görevlilerinin yargılanmasında izlenmesi gereken yöntem ile ilgili hususların, bu şekilde algılanması ve uygulanması gerekli görülmektedir."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler